Blogger Widgets

neděle 7. října 2012

RECENZE: August Burns Red Presents: Sleddin´ Hill, A Holiday Album


August Burns Red Presents: Sleddin´ Hill, A Holiday Album

Vydavatel: Solid State Records
Země: USA, Manheim (Pennsylvania)
Žánr: Instrumental/Metalcore
Datum vydání: 9. říjen 2012
Producent: Jason Suecof
Počet skladeb: 13
Celkový čas: 41:59


Tracklist:
01. Flurries (4:17)
02. Frosty The Snowman (2:18)
03. Sleigh Ride (2:53)
04. God Rest Ye´ Merry Gentlemen (2:50)
05. Jingle Bells (4:13)
06. Oh Holy Night (4:24)
07. Rudolph The Red Nosed Reindeer (1:59)
08. Sleddin´ Hill (2:38)
09. Little Drummer Boy (4:19)
10. Winter Wonderland (1:55)
11. O Come, O Come, Emmanuel (4:55)
12. Carol Of The Bells (2:48)
13. We Wish You A Merry Christmas (2:30)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Současní členové:
JB Brubaker – kytara
Brent Rambler – rytmická kytara
Matt Greiner – bicí, piáno
Dustin Davidson – basová kytara, zadní zpěv
Jake Luhrs – zpěv

Diskografie:
Looks Fragile After All (EP)(2004, CI Records)
Thrill Seeker (2005, Solid State)
Messengers (2007, Solid State)
Lost Messenger: The Outtakes (EP)(2009, Solid State)
Constellations (2009, Solid State)
Leveler (2011, Solid State)
August Burns Red Presents: Sleddin´ Hill, A Holiday Album (2012, Solid State)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AUGUST BURNS RED jsou jednou z metalcorových kapel, kterou si vždy rád poslechnu. Loni vydali album Leveler, jenž považuji za jedno nebo přímo za nejlepší věc, kterou kdy nahráli. Když jsem se letos někdy během léta dozvěděl, že tahle kapela bude vydávat další placku, začal jsem se těšit. Jenže ve chvíli, kdy se ke mně tracklist chystané novinky dostal, říkal jsem si, zda bych si neměl vyčistit skla na očích. A informace o instrumentálním albu v kombinaci s názvy jako Jingle Bells a We Wish You A Merry Christmas mi na klidu moc nepřidala. No, ale když můžete v Kauflandu během srpna koupit vánoční kolekce a ozdoby, proč by křesťanská metalcorová kapela nemohla vydat v říjnu koledy, že? Nic na plat, „prázdninové album“ je venku a já se ho pokusím okomentovat. Pokud tedy přijdu na způsob, jakým to pojmout=o)

Osobně nesnáším Vánoce a vše s tím spojené, protože mě to těžce nebaví a vadí mi ta všudypřítomná přetvářka. AUGUST BURNS RED ale přišli a pojali vánoční písně způsobem, který je vskutku zábavný a úsměvu se nelze zbavit. Rolničky, zvonečky a další věci v kombinaci s kytarou, která vysílá pozitivní energii, a bicími, které se nebojí ani blast beatu. To prostě člověka baví. Sleigh Ride vás rozesměje ani nevíte jak. Přidané piano a trumpety, to jen tak někde ke slyšení není. Do toho trochu punkového rytmu a máte pecku jedna báseň. Pak tu máme nesmrtelnou klasiku, Jingle Bells. Na tohle existuje mnoho a mnoho verzí, takže se nejedná v podstatě o nic nového. Ale rockový kabát této písni vždycky slušel. Skladba Rudolph The Red Nosed Reindeed je jediným trackem, ve kterém se na jinak instrumentálním albu zpívá. Punková nálož, kde kapela sborově zpívá, mě málem složila pod stůl.



Je vidět, že AUGUST BURNS RED se tvorbou alba vážně bavili a celá tahle humorná poloha přechází i na mě (a snad i na další posluchače). Už jste někdy slyšeli na rockové desce bendžo, klavír, bicí, housle a elektrickou kytaru dohromady; to vše v country stylu? Pusťte si píseň Sleddin´ Hill. Celé tohle bláznivé „prázdninové album“ končí dalším evergreenem, We Wish You A Merry Christmas. Matt Greiner to pojal jako kulometnou palbu svých kopáků, do toho vložka smyčcové hudby z období snad renesance a pak něco, co jsem čekal asi jako rybí kost v krku. Heligon, či co to přesně je, jehož hra ve mně evokuje představu téměř cirkusového prostředí.

S touhle novinkou pensylvánské kapely si stále kladu otázku proč a za jakým účelem. Jestli byla celá věc myšlená jako vtip, pak se „joke“ mimořádně vydařil. Nejen, že do Vánoc zbývají skoro tři měsíce, ale pánové k látce přistoupili opravdu neortodoxním způsobem. Ale jako regulérní zářez do diskografie se to skutečně brát nedá. Je to určitě skvělé CD, kterým si lze zpestřit komerční hnus posledních týdnů každého roku. Ale dost pochybuji, že si Sleddin´ Hill někdo pustí během zbytku roku nebo AUGUST BURNS RED něco z toho předvedou na letních festivalech. A je trochu škoda, že Jake Luhrs se během nahrávání „flákal“, protože kdyby tyto skladby zdobil ještě jeho scream, pak by to už byl slušný nářez. Podívejte, takhle vám to řeknu: Lepší vánoční album letos stejně neseženete. Natož v hudebním stylu, který posloucháte celý rok. Takže už se nemusíte trápit tím, co bude u vás doma na Štědrý večer hrát.

HODNOCENÍ: 6/10

Na závěr k poslechu song jménem Flurries:



4 komentáře:

  1. Celkem slušná recenze...u mě to dopadlo hůře...ani jsem to nedoposlouchal do konce...asi nemám ten správný smysl pro srandy tohoto typu...:-)

    OdpovědětVymazat
  2. jasně, je to o vkusu=o)...nicméně celý to je fakt jen jednorázovka a až v druhý části sou ty povedený věci...ale i když mě to pobavilo, pořád vážně nerozumim celýmu smyslu....marně čekám na nějakej rozhovor, kterej mi to snad osvětlí=o)....a 6 bodů sem dal po hodně dlouhý uvaze=o)

    OdpovědětVymazat
  3. Proč ne? Mi se to líbí. Neberu to jako jejich regulérní desku, že jo...
    Ani jsem nevěděl, že něco takového existuje. Teď jsem na to náhodou narazil.
    Před týdnem jsem si koupil Leveler, který jsem předtím ani jednou neslyšel. Na první poslech mě to nebavilo. Na 10. poslech mi naskakovala husí kůže z toho, jak je ta deska božská! Jo a včera vyšel Monolith od Sylosis, tak to celý den vstřebávám, ale je to dobré.

    OdpovědětVymazat
  4. Tu husí kůži, kterou popisujes,nazývám hudebním orgasmem...:-)a pokud se dostaví, tak je to úplně ideální stav:-)

    OdpovědětVymazat