Blogger Widgets

úterý 11. září 2012

Bližší info k nové desce CRADLE OF FILTH


Jak jistě víte, 30. října bude britská extrémně metalová parta CRADLE OF FILTH vydávat přes americkou verzi Nuclear Blast svou desátou desku, která ponese název The Manticore And Other Horrors.

Nahrávalo se po dobu osmi týdnů ve dvou studiích, Springvale a Grindstone (kde album také namíchal Scott Atkins), v Suffolku. The Manticore And The Other Horrors má být svědectvím o dlouhověkosti neřesti a nemá být jen výparem značky (zavrhované i ctěné) chutného metalu vamperotiky, jak to CRADLE umí. Veskrze moderní album má kapelu opět přivést na smrtící pole.

Deska má mít pro kapelu úplně novou atmosféru, obsahující tvrdší, rychlejší NWOBHM punkové vlivy, které jsou aktuální, ale také krutost smíchanou s orchestrací a bizarní bezprostředností alba Midian z roku 2000.

Název alba lze přirovnat k bestiáři, sbírce příběhů o monstrech - osobní démoni, chiméry, literární ďáblové a svět zotročující bytosti apod. Manticore, dravá titulní skladba, je o kráse mytologického hororu, kterého je třeba se děsit jako věci hyzdící přes zahraniční okupaci indiánské provincie.

Písně Illicitus a Pallid Reflection nesou sladké složky upírství a lykantropie, bezbožné For Your Vulgar Delectation a Frost On Her Pillow tkají zvrácenou cestu do ponurých pohádek, zatímco klasické monumentální skladby jako The Abhorrent a Siding With The Titans vychvalují hodnoty chapadel lstivé lásky.

V rozhovoru pro Metal-Trails.com na letošním Wackenu uvedl frontman Dani "Filth" Davey o hudebním směřování kapely následující: "Je to pro CRADLE OF FILTH mírně odlišný hudební směr. Je to velmi čerstvé pro lidi, kteří oceňují naše jiné práce. Je to trochu kratší album, ale soustředili jsme se na melodii a různé prvky, které z naší hudby trochu vymizely - takže je to o něco punkovější, strukturovanější a trošku zpěvnější, ale pořád je to extrémní a pořád to jsou CRADLE OF FILTH."


Dále pokračoval: "Je velmi těžké o tom mluvit, protože jsou to teprve dva roky od naší poslední nahrávky, takže pokud by to bylo tak všední, tak pak se snažit vysvětlit, co to bylo za desku a jaká ta nahrávka byla...Jenže v naší hudbě se toho děje hodně - jsou v tom symfonické části, pak jsou tam opravdu rychlé party i pomalé, romantické mezihry a, jak jsem řekl, je v tom punk a Nová vlna britského heavy metalu. Ale je to vše zabalené v teologii a zvukových paletách jako z filmu. Takže je těžké vyrazit se slovy: ´No, to je to, co děláme teď a je to trochu odlišné od minula´. Ale je to dobré. Jsme opravdu hrdí na to, co děláme. Myslím, že lidé budou velmi překvapení a budou si říkat: ´Wow, to jsou CRADLE OF FILTH pro rok 2012."



Současná sestava kapely:

Dani Filth - zpěv
Paul Allender - kytara
James McIlroy - kytara
David Pybus - baskytara
Martin Škaroupka - bicí

Tracklist chystané novinky:

01. The Unveiling Of O
02. The Abhorrent
03. For Your Vulgar Delectation
04. Illicitus
05. Manticore
06. Frost On Her Pillow
07. Huge Onyx Wings Behind Despair
08. Pallid Reflection
09. Siding With The Titans
10. Succumb To This
11. Nightmares Of An Ether Drinker
12. Death, The Great Adventure (deluxe edition digipak)
13. Sinfonia (deluxe edition digipak)


Žádné komentáře:

Okomentovat