Blogger Widgets

pondělí 10. září 2012

MORTIIS spojili síly s Reinertem Kiilem


Pokud vám nic neříká jméno Reinert Kiil, pak vězte, že to není muzikant. Avantgardní indus metalová kapela MORTIIS spojila síly s tímto norským filmařem v krátkém filmu Vardøger, jenž obsahuje i Geisteskrank od MORTIIS. Film debutoval na holandském festivalu BUT ve městě Breda 8. září. Představení ve švédském Oslu je pak naplánování na 22. září.

Mini film Vardøger a soundtrack Geisteskrank budou od 1. října dostupné ke stažení zdarma na www.mortiis.com

Vardøger byl představen spolu s celovečerními Kiilovými filmy Hora a Inside The Whore. Snímek je první Kiilovou hudební spoluprací.

Kiil a MORTIIS se původně spojili přes kytaristu MORTIIS, Levi Gawrona, který je zároveň Kiilovým kolegou z filmové branže.

"Mám vážně rád práci MORTIIS," řekl Kiil. "Spolupráce začala mým psaním scénáře pro příběh o mých nejhlubších démonech, všechno při poslechu starých tracků MORTIIS. Poslal jsem skript Levimu a líbilo se mu to. Mnohokrát jsme bavili a psali scénáře víc osobité pro mě, stejně jako pro MORTIIS. Myslím, že výsledkem je film, který vyjadřuje podstatu mou i podstatou MORTIIS zároveň."

Slova Gawrona: "Brzy jsme se spojili v norském filmovém průmyslu, protože máme stejné názory i zájmy ve filmech. Myslím, že máme oba rádi podivné a zvrácené věci! Nějakou dobu jsme si s touto myšlenkou hráli. Hlavní myšlenkou bylo natočit pro nás hudební videoklip, ale jak se projekt vyvíjel, vznikla spolupráce, kde on stál za vizuální stránkou a my za hudbou. Cílem je, abychom to sdíleli s fanoušky."

Kiil je režisér specializující se na "shock" filmy. Kromě Hora a Inside The Whore, Kiil režíroval snímky Inside The Mind Of A Splatter Director a Or To Be Famous.

Kiilův zvrácený přístup byl perfektní pro značku MORTIIS a jejich crossover industriální rock.

"Vždy jsme říkali, že budeme poskytovat hudbu tak dlouho, dokud se nám budou líbit záběry." řekl Mortiis, zakladatel a jmenovec kapely. "Mysleli jsme si, že píseň a její temp podchytila rozpoložení Reinertova mini filmu - pomalé, těžké a zlověstné. Geisteskrank není ve skutečnosti sama o sobě skladbou pro album, která by měla větší komerční smysl, ale ten song dopadl lépe než cokoli jiného."

Geisteskrank vznikla během sezony The Great Deceiver.

Žádné komentáře:

Okomentovat