Blogger Widgets

neděle 26. srpna 2012

Zemřel kytarista a zakladatel kapely LETHAL


Smutnou zprávu o úmrtí Erica Cooka, který prohrál svůj boj s rakovinou, včera přineslo metalové CNN, Blabbermouth.net.

Progressive metalovou skupinu LETHAL založil Eric Cook se svým bratrem Glenem v Kentucky roku 1982. Kapela však po vydání dvou alb v roce 1996 ohlásila rozpad. První z desek, Programmed, vyšla v roce 1990 u Metal Blade Records, a podle Blabbermouth byla vnímána "celosvětově jako metalová klasika". 

V letech 1994 a 1995 následovala EP. V roce 1995 se pak kapela vrátila s posledním dlouhohrajícím albem, Poison Seed. Po dlouho přestávce se bratři Cookovi znovu spojili se zpěvákem Tomem Edwardem Malicoatem a kytaristou Davidem McElfreshem, aby v roce 2007 zahráli na Chicago Powerfestu.

Ve stejném roce LETHAL odehráli své vůbec první evropské vystoupení. Bylo to na festivalu Keep It True. V reakci na zprávu o úmrtí Erica Cooka, řekl Oliver Wiensheimer, organizátor festivalu, že je "v šoku".

"Eric byl jedním z nejmilejších hudebníků, s kterými jsem kdy pracoval, a skutečný gentleman", řekl Weinsheimer. "Celý příští Keep It True bude věnován jeho památce a budeme se snažit zajistit finální rozloučení a vzdání holdu kapele LETHAL na Keep It True v roce 2014. To je věc, kterou si zaslouží za všechnu radost a hudbu, kterou nám dal."



Žádné komentáře:

Okomentovat