Blogger Widgets

čtvrtek 9. srpna 2012

Tobias Sammet pracuje na ďalšom albume AVANTASIA


Skvelé správy. Tobias Sammet síce chcel uzatvoriť svoj projekt Avantasia po finálnom a vrcholnom vystúpení na Masters of Rock 2011, kde kapela zohrala úlohu headlinera. Po zvážení svojho rozhodnutia ale dospel k záveru, ktorý nás všetkých poteší.

Tobias na svojich oficiálnych stránkach publikoval novinku, ktorá urobila radosť mnohým priaznivcom jeho projektu Avantasia. Pracuje totiž na novom albume Avantasia, ktorý by mal rozprávať ďalší príbeh. Bude to teda koncepčný album s označením klasickej rockovej/metalovej opery. Dúfajme, že viac metalovej, aj keď Tobias má tendenciu sa od metalu vzďaľovať, napriek tomu, že jeho prvé dva albumy sú mnohými považované za jedny z najlepších v celom žánri power metalu. Príbeh by mal byť nadčasový a malo by sa jednať o fantasy, ktoré však bude inšpirované modernou dobou a udalosťami, ktoré ju sprevádzajú. Ak ste očakávali, že sa dozviete aj plánované vydanie, tak... nebudete sklamaní - mala by to byť jar budúceho roku, teda 2013 (áno, zrejme v máji).

Tobiasove vyjadrenie k tomuto kroku som si dovolil preložiť do slovenčiny:
"Aj keď milujem nahrávanie a vystúpenia s Edguy, netušil som, ako veľmi potrebujem Avantasiu, keď som sa rozhodol uzavrieť túto kapitolu svojho života v roku 2011. Nebol som si istý či niekedy bude ďalší album od Avantasie a ani som sa naň necítil. Po celosvetovom úspechu posledných štúdiových albumov, po svetovom turné, ktoré bolo vypredané úplne všade a po spolupráci s hrdinami z detstva ako Alice Cooper, Klaus Meine, Rudolf Schenker, Eric Singer z Kiss a podobne som bol "presvedčený", že všetko, čo som v mene Avantasie mohol povedať, som už povedal. Ale o tom Avantasia nie je. Chcem vytvoriť viac skvelej hudby, chcem vytvoriť viac fantastických svetov, čím vačších a epickejších, tým lepšie. Ako si tak prechádzam podklady, ktoré som pre túto nadchádzajúcu kapitolu v príbehu Avantasie nachystal, tak neexistuje, aby som to nedokončil. Mám pocit aj istotu o tom, že sa to tak má stať a byť!
Zdraví Tobi"

1 komentář: