Blogger Widgets

sobota 11. srpna 2012

Power Metalová Balada 5


Seriál ešte zďaleka nekončí. V dnešnom dieli sú nachystané tri nové skladby, ktoré stoja určite za minimálne jedno celé vypočutie.

Kingdom


Nenápadná kapela Celesty, o ktorej som sotva niečo počul. Táto pieseň sa nachádza na albume Reign Of Elements z roku 2002. Pri počúvaní budete zrejme prekvapení pasážou, kde spevák Kimmo Peramaki skríkne "together". Hlavne pri prvých zopár vypočutiach sa zdá akoby tam tento tón nepasoval, ale verte či nie, aj ten má svoje čaro.


Was It Me



Burning Point prišiel s touto pesničkou vo svojom albume Empyre z roku 2009. Začiatok sprevádza pekná melódia plačúcich gitár a celkovo celá pieseň pôsobí veľmi smutne. Na prvé vypočutie by mala okamžite ulahodiť uchu. Skladba sa zdarila aj ako celok, prekvapený som bol skvelým zvukom nástrojov a solídnym mixom v štúdiu. Túto skutočnosť človek ocení najmä vtedy, ak si najprv pustil skladbu spomínanú vyššie.


Farewell


Album Avantasia - The Metal Opera Part I z bočného projektu Tobiasa Sammeta s menom Avantasia sme spomínali už niekoľkokrát. Bola naň dokonca napísaná aj recenzia. Táto balada je jedna z tých veselších. Okrem zakladateľa tejto kapely (projektu) v nej počuť hlasy Michaela Kiskeho a Sharon den Adel, ktoré jej dodávajú niečo nepopísateľné. Text piesne je takisto veľmi intenzívny. Koniec, kde Michael opakuje vetu "No farewell could be the last one. If you long to meet again..." sa nedá zabudnúť.

2 komentáře:

  1. Zrovna Celesty znám, jejich poslední album Vendetta z roku 2009 mám neposlouchané, Kimmo Peramakiko nahradil v roce 2004 zpěvák Antti Railio, který v kapele vydržel 5 let, nahradil ho Tony Turunen, bratr Tarji. Nové cd je v nedohlednu, jelikož kapela na začátku roku oznámila časově blíže nespecifikovanou přestávku. Tak snad se ještě sejdou.

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujímavý článok. Odporúča sa aj ušný olej Nutresin Herbapure Ear

    OdpovědětVymazat