Blogger Widgets

čtvrtek 2. srpna 2012

Century Media Records rozšiřují rodinu o další kapelu


Jeden z největších světových, ale především evropských labelů podepsal kontrakt s mladou srbskou partou jménem DESTINY POTATO. Skupina pak v současné době dotváří své debutové album, které by mělo z pásů vyletět na začátku roku 2013.


Slovy DESTINY POTATO: "Jen pár měsíců poté, co jsme založili kapelu, jsme dostali možnost hrát nás první koncert na Euroblast 2011, kde jsme potkali pár kluků a holek z Century Media, kteří se na nás přišli podívat a poslechnout si nás. Nedlouho po tomto festivalu jsme se s nimi dostali do kontaktu a po měsících jednání jsme konečně tady a těšíme se na úžasnou spolupráci se skvělými lidmi v okolí této značky."

Oficiálně vznikla skupina DESTINY POTATO na jaře roku 2011. Jejím duchovním otcem je David Maxim Micic a zpěvačka Aleksandra Djelmas, kteří spolu psali písně a nahrávali od svých 16ti let. Maxim a Djelmas spolu chodili na stejnou střední školu a jejich otcové spolu hráli v jedné z nejoblíbenějších srbských progressive rockových kapel, YU GRUPA.

"Oficiálně jsem se potkal s Aleksandrou v hudební třídě," říká Maxim. "Věděli jsme, že naši tátové spolu hrávali, takže jsme poprvé mluvili hlavně o tom. Pak jsme si uvědomili, že jsme oba milovali pop music a po škole jsme spolu zůstali a psali spoustu skladeb postavených na klavíru s touhou po dni, kdy se stanou číslem jedna v popových žebříčcích."

Po střední škole David navštěvoval prestižní Berklee College of Music. Bylo to právě tam, kdy ho kamarád přivedl k tvrdšímu zvuku. Jmenovitě anglické technical metalové partě SIKTH. "Od toho okamžiku jsem začal objevovat více a více metalového zvuku. Rozhodl jsem se udělat sólové album inspirované těmito skupinami a stejně tak srbskou a další východoevropskou hudbou (pokud máte zájem, jedná se o sérii nazvanou Bilo vol. 1.0 a vol. 2.0; za sebe mohu doporučit), kde začaly být také začleňovány těžší zvuky do hudby, na které jsem já a Alex pracovali."

V té době začal Maxim a Djelmas spolupracovat také s dalšími lidmi a a začali nahrávat písně a klipy online. Při rozhodování o názvu projektu se snažili přijít s něčím odlehčeným, co by vystihovalo jejich osobnosti, ale aby to bylo také lehce zapamatovatelné. Zvítězilo právě DESTINY POTATO.

"Vážně netuším, co to znamená, ani odkud to vlastně přišlo," komentuje název David.

Když organizátoři každoročního festivalu Euroblast lákali na vystoupení Davida, nejdříve chtěli, aby vystoupil sólo, ale nakonec je přesvědčil, aby udělali místo pro DESTINY POTATO. To, co jim řekl bylo, že se vlastně nejedná o skutečnou kapelu. Když se s organizátory dohodl na přidání na playlist, Maxim a Djelmas dali dohromady sestavu, do které patřila srbská zpěvačka Ana Maglica jako druhý vokál a bubeník Milan Yeqy. S tímto line-upem odehráli svůj vůbec první koncert a před vyprodaným publikem. Vystoupení viděli právě také zástupci Century Media, kteří si pak s kapelou promluvili a dohodli se na celosvětové smlouvě.

"Myslím, že se toho mezi mnou a Aleksou za ta léta příliš nezměnilo," říká Maxim. "Stále jsme nejlepší přátelé a myslím, že stále stejně toužíme po tom, mít song na první příčce pop žebříčku, ačkoli možná ne popového. Dělá se metalovo/popový žebříček? Pokud ano, pak by to byl náš největší sen. Chci slyšet slavného amerického Dje říkat: ´právě jste slyšeli DESTINY POTATO, věnované na velikou dálku...haha.´"

19.-21. října se koná v Kolíně nad Rýnem další ročník festivalu Euroblast a i tentokrát za účasti této mladé srbské naděje.

Sestava DESTINY POTATO vypadá následovně:
Aleksandra Djelmas - klavír, zpěv
Ana Little Fog Maglica - housle, zpěv
David Maxim Micic - kytara, klávesy a produkce
Milan Jejina Yeqy - bicí
Dušan Vanja Andrijaševič - baskytara

Žádné komentáře:

Okomentovat