Blogger Widgets

čtvrtek 2. srpna 2012

Legendární A&R manažer odchází z Roadrunner Records


Jak nejen od nás víte, Roadrunner Records prošlo nedávno "restrukturalizací" vedenou mateřskou společností Warner Music. Nyní se začínají projevovat důsledky.


Pokud jste světa neznalí jako já a nevíte, kdo je A&R manažer, rád vysvětlím. Přes záhadný název je to ten člověk, který přivádí do labelu nové tváře a kapely. Legendou, o které je tento příspěvek, je Monte Conner. Pokud ho neznáte a nevíte, čím si vysloužil ostruhy, tak pár příkladů. Za 25 let své práce pro RR přivedl k podpisu jména jako ANNIHILATOR, BIOHAZARD, COAL CHAMBER, DECIDE, DEVILDRIVER, FEAR FACTORY, GOJIRA, LIFE OF AGONY, MACHINE HEAD, OBITUARY, RUSH, SEPULTURA, SLIPKNOT, STONE SOUR, TRIVIUM a TYPE O NEGATIVE. Vděk nového vedení v podobě vyhazovu.

Ale protože ho přece jen nemohou jen tiše vyvést ze dveří, byl ho v jeho poslední pracovní den (1. srpna 2012) navštívit Troy Norr, zpěvák KING DIAMOND. 

A jak to tedy je s RR? Před pár měsíci započala "restrukturalizace" vedená Warner Music, která měla za následek propuštění zhruba 36 zaměstnanců a zavření několika poboček po celém světě (včetně té nejdůležitější pro Evropu sídlící v Anglii). 

V USA ale Roadrunner nadále funguje jako samostatný label, i když podle Billboard.biz i tady přišlo o práci 16 lidí. Kromě toho zakladatel a generální ředitel nejvlivnějšího metalového labelu, Cees Wessels, firmu opustil 17 měsíců po ukončeném prodej Warner Music.

Největší ironií na celé věci je, že Warner Music zavírá a vyhazuje lidi značky, která dovedla metal tam, kde dnes je (nebo na tom měla klíčový podíl). A ještě humornější je, že Roadrunner Records bylo založeno v roce 1980 v Holandsku. Mohu říci jediné: "Vivat America".

Žádné komentáře:

Okomentovat