Blogger Widgets

sobota 21. července 2012

Randy Blythe se chce účastnit soudu


V rozhovoru pro Radio Praha to řekl zpěvákův advokát Martin Radvan. Randy Blythe, který již téměř měsíc sedí na Pankráci a čelí obvinění z účasti na úmrtí fanouška Daniela Noska, který zemřel na krvácení do mozku několik týdnů po prvním koncertu LAMB OF GOD v České republice, zaplatil kauci 400 000 dolarů (cca 8 000 000 Kč) a čeká na propuštění. Některé úryvky z rozhovoru s Randyho obhájcem viz níže:

"Nyní se jen čeká na jeho propuštění, protože kapela již nasbírala další potřebnou částku, a stále čekáme pouze z důvodu přechodu od Městského soudu v Praze k soudu pro Prahu 8. Nebýt toho, byl by již venku."

Na otázku, zda bude muset Randy zůstat v České republice nebo bude moct opustit zemi, Radvan řekl: "Vše nasvědčuje tomu, že mu bude umožněno odcestovat domů. Ale bude se muset vrátit kvůli dalšímu vyšetřování nebo soudu, což je věc, kterou chce sám udělat. Jako světově proslulý umělec, samozřejmě ve specifickém žánru hudby, si nemůže dovolit prostě zmizet. To je špatný předpoklad české policie a pražského městského státního zástupce, kteří stále věří, že zmizí a už se nikdy neobjeví. Přesto se mohou objevit plakáty s jeho fotkou po celém světě, a pokud chce nadále vystupovat, bude se muset vrátit. A vrátit se chce, protože se domnívá, že není vinen v čemkoli, z čeho je obviněn."

K tématu, proč se ho nikdo nepokusil kontaktovat po incidentu - ani policie nebo rodina zesnulého fanouška - celé dva roky od inkriminovaného koncertu, Radvan odpověděl: "Opravdu nevím. Řeknu to takhle: Nikdo nečekal, že, bohužel, tento mladý muž, Daniel Nosek, zemřel měsíc po koncertu. Jeho otec pak mluvil s policií, která zahájila vyšetřování a mluvila s několika svědky, kteří také byli na tomto vystoupení. Také požádali americké ministerstvo spravedlnosti, aby se účastnilo vyšetřování, ale byli odmítnuti. Ani neinformovali nikoho z kapely nebo managementu, že bylo vyšetřování v plném proudu, což podle mě není věc, na kterou by mohlo být americké ministerstvo spravedlnosti pyšné."

K mu, jak se Randy potýká s tím, že je ve vězení, a zda je pravda, že svého mongolského spoluvězně učí anglicky a obráceně: "Randy Blythe je inteligentní člověk, píše písně, a nyní ve vězení začal psát knihu. Co se týče jeho mongolského ´souseda´, ve skutečnosti ho neučí celou dobu; právě jsme tomu chlapci koupili knihu Sudoku, takže má Pan Blythe více času na věci, které chce dělat."

K tomu, zda si Randy stěžuje na podmínky ve vazbě: "Vůbec ne. Říká, že se s ním zachází spravedlivě, nemá jedinou stížnost na adresu stráže nebo kohokoli v Pankrácké věznici. On si uvědomuje, že nemůže udělat nic s tím, že je to staré vězení...není to sice místo, kde by chtěl trávit více času, ale prostě, je to, jak to je."

2 komentáře:

  1. click here to find out more x7s54m7y11 replica designer backpacks replica bags bangkok replica bags supplier Check Out Your URL q6i02q8d15 replica bags hermes replica goyard bags fake gucci v2i28f6d75 replica bags louis vuitton

    OdpovědětVymazat