Blogger Widgets

neděle 22. července 2012

Poznatky Roba Zombieho vhodné pro mladé muzikanty


Rob Zombie bez pochyb patří mezi ikonické postavy rockové scény. Hudebník, který začínal s kapelou WHITE ZOMBIE a nyní dobrý deset let funguje jakožto sólový umělec, má dost zkušeností na to, aby se mohli stát skoro poučkami pro mladé muzikanty.

Některé z jeho myšlenek uvedl pro Spin. Například o tom, že vlastní sebevědomí a velká reklama složila na kolena nejednoho umělce: "Pamatuji si, když WHITE ZOMBIE dostalo kontrakt od Geffenu. To bylo v době, kdy se všechny kapely upisovaly Geffenu. To byla velká chyba spousty kapel, a stejnou chybu dělají pořád. Vy jste pořád neznámou kapelou, nikdo o vás neví ani hovno, ale stane se, že prostě podepíšete s labelem. Kapely najednou začali kopírovat tento postoj, najednou začali být egoističtí a namyšlení, ale přitom pořád nic neznamenali."

Zombie také vzpomíná, jak přišel první den a koukal se kolem sebe, čímž zjistil, že se v kanceláři nikdo nestará o to, jestli z něj bude rocker milionář nebo ne, takže k tomu vede dlouhá cesta. "Musíš tam přijít, být na všechny milý a doufat, že se stanou tvými přáteli a když budeš tvrdě makat, pak se to může stát."

Vysvětluje, že představy, které si některé kapely po podpisu smlouvy představovaly, nakonec přivodily jejich pád, a sebemenšího úspěchu si neváží, protože si neuvědomují jak blízko může být právě ke zmíněnému pádu.

Díky tomu, že si rychle uvědomil jak pomíjivé věci mohou být, vysvětluje: "Můžu jít na pódium a hrát stejnou písničku, jakou jsem hrál před dvaceti lety, kdy byla napsaná, a je to pořád stejně zábavné. Ne kvůli mně, ale proto, že jak ji začnete hrát, dav lidí začne šílet. Je to, jako když ji hrajete poprvé. Tak je to se vším. Vždycky, když začnu dělat na novém filmu, je to stejně vzrušující, jako to bylo poprvé. Pokaždé je to o příchodu kapely na pódium, udrží vás to v tom nadšení a vzrušení. Ale mám dojem, že tenhle pocit lidi ztrácí, vidím to na jiných kapelách."

Žádné komentáře:

Okomentovat