Blogger Widgets

čtvrtek 5. července 2012

Manažer LAMB OF GOD u současné situaci okolo Blythea pro Rolling Stone


Od pátku hýbe hudebním světem zatčení a obvinění Randyho Blythea ze zabití fanouška na koncertě před dvěma lety. Bohužel, v naší zemi o věci informuje akorát blesk.cz, TV Hovna a TV Prima, takže těžko pak vymýšlet bez zdrojů nějaký ten článek. Ještě horší je, že tyto informace přebírají zahraniční média. Našli jsme ale článek, ve kterém manažer kapely dává informace pro Rolling Stone.

V úterý se vyjádřil manažer Larry Mazer ke komplikacím okolo kauce: "V sobotu nám bylo řečeno, že byla soudcem schválená kauce - 4 000 000 Kč - a když ji zaplatíme, měl by být to ráno propuštěn. Všichni jsme šli do postele s tím, že bude venku. Zarezervoval jsem mu letenky na návrat. A pak dnes ve 4 hodiny ráno - protože oni jsou o šest hodin napřed - mi volal právník z České republiky s tím, že trestní stíhání bylo kaucí zpochybněno, a proto dnes nemůže být propuštěn."

Mazer mluvil se spoluhráči Blythea a nikdo si prý nepamatuje na nějaký incident: "Nicméně, jsou na YouTube videa , která 100% dokazují Randyho nevinu. Všechna tato videa byla poslána našemu právníkovi, který je předloží zítra ráno (4. července) soudu. Tato kauza je plná mezer. Nikdo nehlásil žádné zranění ani během koncertu, ani po něm. Bylo to hodinu nebo dvě hodiny, nejspíš, kdy ten kluk odjel do nemocnice."

"Takže za 1.  - Proč se nic neobjevilo během show? A za druhé - Prý byl v kómatu po dobu 30ti dní, ale nebylo to o několik měsíců později, kdy se ptali promotéra na jeho názor na věc. Řekl to samé - že show byla v pohodě, nic zvláštního, žádný incident. Řekli mu, že byla osoba zraněna tak, že to vedlo k jejímu úmrtí, o čemž prý nevěděl vůbec nic. A pak se o tom nemluvilo. Dva roky uplynou a Randy je zatčen."

K videu, které jsme snad viděli už všichni, Mazer řekl: "Dostal jsem toto video, které jasně ukazuje ochranku sedící na okraji stage. Ten kluk, mimochodem, předtím na scénu vylezl už dvakrát. V třetím případě se snaží vylézt na pódium, ochranka ho chytne a shodí ze stage. Vidíte ho, jak padá na zem. Jak může být trestní stíhání v České republice a vyšetřování fungovat na tomhle a obvinit Randyho ze zabití, když video ukazuje securťáka shazujícího fanouška k zemi?"

Všechno má svou reakci a tak se můžeme bát, jestli po těchto událostech LAMB OF GOD ještě do ČR v budoucnu přijedou a také, jak budou koncerty v klubech obecně vypadat. Slovy Mazera: "Mělo by to být budíčkem pro každého interpreta, že to, co považoval za své bezpečné útočiště - jak o tom svědčí věc s Dimebagem a teď tohle - tak bezpečné není. Z nějakého důvodu mají děcka pocit, že když si koupí lístek, znamená to volný přístup na stage. Co měl Randy Blythe dělat? Jak mohl vědět, že na něj nenaběhne s pistolí nebo nožem?"

"Nezapomínejme, že zemřel fanoušek LAMB OF GOD, což je tragédie. Ale také to říká, že by se měl každý umělec na tuto věc nyní podívat a silně se soustředit na to, jaká má vlastně práva na stage, když na něj někdo naběhne."

I když článek v podstatě neodkrývá nic nového, je alespoň důkazem rozhořčení a zmateností manažera nad celou událostí, toho, že celá věc vyvolala silné reakce po celém světě. My smrtelníci, ale můžeme nad celou věcí leda diskutovat a těšit se na to, co přinese zítřejší blesk

Žádné komentáře:

Okomentovat