Blogger Widgets

úterý 5. června 2012

Legendární George Marino prohrál boj s rakovinou


Možná vám jméno George Marino příliš neříká, ale tento člověk je podepsán pod velkým množstvím největších alb posledních padesáti let. Legendární mastering technik zemřel v pondělí 4. června po ročním zápase s rakovinou plic.

Marinův životopis je velmi působivý. Pracoval na dvou největších hard rockových albech všech dob: The Black Album (1991) METALLICY a Apettite Of Destruction GUNS´N´ROSES. Také se podepsal pod Dr. Feelgood MÖTLEY CRÜE a Slippery When Wet BON JOVI, stejně tak pod nahrávkami OZZY OSBOURNE, DIO, ANTHRAX, DANZIG, IRON MAIDEN, DEEP PURPLE, DOKKEN, SAXON, DEATH ANGEL a další.

Navíc dohlížel na mastering proces alb jako Rise & Fall, Rage & Grace od OFFSPRING a stejnojmenný počin 3 DOORS DOWN, a také dělal digitální remaster několika desek AC/DC.

U Sterling Sound začal Marino pracovat v roce 1973 a byl partnerem základního kamene průmyslu, Record Plant. Sám začínal jako muzikant, hrál na kytaru v několika rockových skupinách z New Yorku. Sterling Sound vydalo následující prohlášení o jeho smrti:

"Dnes Sterling Sound a hudební průmysl jako celek utrpěl obrovskou ztrátu. Senior Mastering Engineer George Marino dnes ráno prohrál svůj boj s rakovinou. Slova nedokážou vyjádřit smutek jaký cítíme. George byl pro nás všechny jako člen rodiny a bude nám velice chybět."

Nedávno Marino vyhrál cenu Grammy na albu Suburb kapely ARCADE FIRE. Pohřeb se bude konat tento týden ve Westchester county v New Yorku. 

Žádné komentáře:

Okomentovat