Blogger Widgets

neděle 13. května 2012

Zemřel legendární basák Donald "Duck" Dunn


Donald "Duck" Dunn skonal dnes ráno (13. května) ve věku 70 let, událo se tak po show v Tokyu. Smutnou zprávu oznámil pomocí Facebooku Steve Cropper, kytarista MGs: "Dnes ráno jsem ztratil svého nejlepšího přítele, svět přišel o nejlepšího chlapa a basáka, který kdy žil. Duck Dunn skonal ve spánku někdy v neděli ráno v Japonském Tokyu, stalo se tak po ukončeném vystoupení v Blue Note Night Clubu."

Donald "Duck" Dunn se nejvíce proslavil jako basák kapely Booker T. & the M.G.'s. Byl také velmi vyhledáván mnohými hudebníky, kterým pomáhal ve studiu s tvorbou jejich alb, za všechny můžeme jmenovat např. Boba Dylana, Erica Claptona nebo Neila Younga.

Do Rock'N'Rollové síně slávy byl Dunn uveden v roce 1992 a to jako člen Booker T. & the M.G.'s. V roce 2007 obdržel cenu GRAMMY za celoživotní dílo.

Nickelback a basista Red Hot Chilli Peppers Flea byli jedni z mnoha rockerů, kteří vyjádřili svou upřímnou soustrast po tom, co se doslechli o úmrtí tohoto legendárního basáka.

Nickelback zveřejnili na svém Twitteru následující zprávu: "RIP Donald "Duck" Dunn. Inspiroval jsi nespočet lidí s hudebním nadáním. Upřímnou soustrast celé rodině, přátelům a fanouškům."

Flea z RHCP také rovněž pomocí Twitteru mluví o vlivu, který na něj Dunn měl: "Wow, Duck Dunn je pryč...Když jsem ho viděl hrát naživo bylo to potěšení, výborný basista, kterého budeme poslouchat navždy."

Booker T. & the M.G.'s - Green Onions


Donald "Duck" Dunn a jeho nezapomenutelná hláška v "The Blues Brothers"

2 komentáře: