Blogger Widgets

středa 25. dubna 2012

Zpěvák BEHEMOTH nevěří spojení křesťanství a metalu


V novém rozhovoru pro LA Weekly se zpěvák polské extrémně metalové kapely BEHEMOTH, Adam "Nergal" Darski svěřil, že je zmatený z toho, když se někteří hudebníci - zejména někdo jako hlavní muž MEGADEATH, Dave Mustaine - nebo fanoušci identifikují jako křesťané.

"Každý má svoje vlastní důvody, proč se připojit k metalové muzice," řekl Nergal. "Pro mě to byl vzpurný duch, postoj a životní filozofie této hudby. Být křesťanem v tomto žánru se mi zdá jako naprosto neslučitelná a protichůdná věc. V metalu jsou věřící lidé, s kterými nějakým způsobem obchodujeme. To se mi zdá jako naprosto šílené a k posrání. Ale jsem si jistý, že když byste mluvili s Davem Mustainem, řekl by vám naprosto jiný úhel pohledu na danou věc."

Nakonec však Nergal vítá fanoušky a kolegy různých vyznání a přesvědčení.

"Existují lidé, kteří jsou velkými fanoušky BEHEMOTH, a když se podíváte na jejich životní zásady a jejich filozofii, zjistíte, že stojí na druhé straně barikády, ale mají rádi hudbu, kterou děláme," řekl Nergal. "Největší kompliment, který mohu od lidí získat je, že nás vidí a nemají nejmenší ponětí o tom, co děláme, nebo mají opačný názor než my, ale budou mluvit o tom, jak je naše energie nepopiratelná."

2 komentáře: