Blogger Widgets

pondělí 23. dubna 2012

INFO: Velký seriál našeho blogu o metalových žánrech



K zahájení tohoto seriálu nás vedlo nejen zaměření blogu, ale i velké množství žánrů, jejichž množství stoupá a začíná být složité se v nich vyznat. Často bývá zařazení kapel mylné, žánry vedou ke vzniku různých mýtů, debat, a na netu se objevuje mnoho odlišných interpretací stylů. Seriál má jednoduchý název METALOVÉ ŽÁNRY.

Je nám jasné, že velká většina muzikantů nerozděluje svou hudbu do žádných "škatulek" a sub-sub-sub-sub-žánru podžánru žánru v žánru nějakého stylu. Stromové metalu do x větví je dílem hudebních publicistů, aby jim usnadnila orientaci na obrovské scéně. Dělení ale bylo jednoduché  možná do 90. let, kdy se poslední desetiletí minulého století vyznačovalo obrovským hudebním boomem po všech stránkách.

Účelem seriálu je přinést a představit významnější metalové styly a pokusit se objasnit jejich znaky, vývoj, případně kontroverze a pokud možno pomoci sobě i ostatním lepší orientaci v nich. Taktéž se autoři přiznávají, že jsou amatéři na slovo vzatí, že příspěvky obsahují chyby, a nevznášejí nároky na původní vlastní "analýzu" nebo to, že věci řečené musí být brány jako "zákon". Doufáme, že vás seriál zaujme a budeme rádi za případně reakce, kritiku a diskuze.

Zde na ukázku pár z mnoha metalových STROMŮ:

2 komentáře: