Blogger Widgets

pátek 27. dubna 2012

Hořká pilulka pro metalový svět!


Když se mi před pár dny zdálo o tom, že label Century Media náhle skončil, smál jsem se tomu a považoval se za blázna , který potřebuje navštívit psychiatra. Když jsem ale dnes zapnul internet, názor jsem musel změnit. Metalový svět zaskočila nemilá zpráva, že kanadská, britská a německá pobočka Roadrunner Records skončila! Je to velmi temný den na poli naší oblíbené hudby a všeho s tím spojeného. Existuje jediný výmluvný způsob jak tuto situaci popsat, a to pomocí lidí nejzasvěcenějších, kteří se se svými pocity podělili pomocí Twittteru...


Zmíněné pobočky byly zavřeny a zaměstnanci sprostě vyházení z důvodu (v této zemi oblíbeného termínu) "úsporného balíčku" mateřské společnosti Warner Music Group. Oficiální prohlášení sice ještě neexistuje, ale publicistka britského RR Kirsten Sprinks potvrdila spekulace pomocí jejího twitter účtu:

"Je to pravda- všichni jsme bez práce."
"No, s jistotou můžeme říct, že je to vážně příšerný den."
"Pro ty, kteří se ptají, ne, ještě jsme nenapsali oficiální tiskovou zprávu."

Rose Slanic, generální ředitel kanadských Roadrunner Records:

"Nejsem si jist, co se děje, ale pracovat dnes pro RR rozhodně není příjemný pocit."
"Dnes byl můj poslední pracovní den pro Roadrunner Records. Děkuji všem za úžasných sedm let!"

Mezitím se k situaci vyjádřil i kytarista a zpěvák TRIVIUM Matt Heafy:

"Přál bych si vědět, koho nebo co konkrétně vinit a mohl to vstřebat - Roadrunner Records právě vyhodili některé ze svých nejlepších zaměstnanců. Nevím jestli je to jen firemní chamtivost, nebo to má vztah k faktu, že nikdo neklade hodnotu na fyzické umění a pirátství stvořilo dominový efekt. Ale naši přátelé, kteří byli labelem hozeni přes palubu, jsou nyní bez práce. Tito lidé pomohli kapely dostat tam, kde dnes jsou. Chcete obhajovat pirátství? Dělejte to, co děláte pro mě a 10 000 dalších zadarmo. Všechen váš obchod je - dej mi to zadarmo nebo jsi idiot."
A pokračoval: "Bez ohledu na váš postoj. Všichni pracujeme pro své živobytí. Dělám to, co dělám, abych zaplatil NÁJEM. Kdybych chtěl milióny, dělal bych pop. Mé srdce je se všemi mými přáteli, kterých se dnes dotkla tato příšerná zpráva. Pomohli jste nám dostat se tam, kde jsme. Naše myšlenky patří vám."
"Pravda je taková, že miluji Roadrunner. Jsem naštvaný na to, co se stalo s lidmi, na kterých mi záleží. Roadrunner pomohl vybudovat metal, který mám rád."

Později potvrdil, že se škrty a uzávěrky dotkli kanadské a britské kanceláře stejně jako také té německé. Kromě toho, frontman DEVILDRIVER Dez Fafara tweetoval:

"RIP @Roadrunner UK. DĚKUJI VŠEM ZA TVRDOU PRÁCI A VZPOMÍNKY! Dez."

26. dubna v 16:00 to vypadá, že se škrty dotýkají i americké kanceláře RR. Oficiální zprávy stále nejsou, ale zakladatel Metal Blade Records Brian Slagel sdílí určitou představu pomocí Twitteru:

"Když jsme před třiceti lety začínali, spolupracovali jsme s Roadrunner. Oni distribuovali naše věci v Evropě a my ty jejich v USA. Smutný den."
"Wow, právě jsme se doslechli, o tom, že odcházejí lidé z americké kanceláře RR. #zklamání."
"Z toho, co vím, jsem pochopil, že label bude spojen s Warner. Řekl bych, že si udrží mnoho kapel. Více informací se ještě dozvíme."

Frontman DEVILDRIVER taktéž na Twitteru potvrdil, že kapela je v současné době bez agentů a u Roadrunner Records nebyli něco kolem 6 měsíců:

"DEVILDRIVER není u RR a nebyli jsme ani posledních 6 měsíců, takže se nás nynější situace přímo nedotýká, ale naše srdce trpí pro naše přátele."

Žádné komentáře:

Okomentovat