Blogger Widgets

středa 4. dubna 2012

CRADLE OF FILTH se chystají do studia


Extrémní metalisté z Anglie vstoupí na konci dubna do nahrávacího studia, aby natočili své desáté album.

Zpěvák kapely, Dani "Filth" Davey, k tomu říká, že "dosud jsme nahráli devět dem (dvě poslední jsou v patách a dokončíme v následujících týdnech), které všechny znějí pohádkově zvráceně. Je těžké vyjádřit slovy, jak přesně bude album znít, abych nepřinesl zmatek do všeobecného očekávání. Osobně bych zvuk přirovnal k hluku CRADLE v minulých letech, ale s čerstvou energickou vlnou, která se skrz celou věc žene...je to rychlé, inovativní, melodické, brutální a naprosto nekompromisní, VELMI filmové (je tam vzestup orchestrálu díky Martinovi [Škaroupkovi, bicí], který pracoval po boku Paula [Allender, kytara] horečnatě na psaní písní a stopách bicí, které jsou přinejmenším ohromující...), romantické, magické, vzteklé a reflexní. To mě poser, tohle je nová deska CRADLE OF FILTH a je pekelně dobrá, pokud bychom dema mohli brát jako předzvěst přicházející bouře."

A pokračuje: "Samo o sobě album tentokrát není koncepční deskou (možná vzdycháte úlevou!), ale bestiář písní se motá kolem chimérických témat. Mezi názvy zatím patří následující....Siding With The Titans; The Abhorrent; Illicitus; Frost On Her Pillow; For Your Vulgar Delectation; Death, The Great Adventure; Manticore; The Unveiling Of O; Pallid Reflection a Huge Onyx Wings Behind Despair, a s rychle se blížícím datem 25. dubna se zamkneme do studia, abychom tento mamutí úkol dokončili."

Midnight The Labyrinth, orchestrální album, obsahuje skladby z prvních čtyř alb CRADLE OF FILTH a zahrnuje sbory, smyčce a nějaké vyprávění. Bude vydáno na Record Store Day (21. dubna) v zúčastněných zemích a ve zbytku světa pak jako velmi dvou-disková limitovaná edice.

Davey komentoval: "21. dubna vyjde naše dlouho očekávané orchestrální album Midnight The Labyrinth. Vyjde na den, který je známý jako Record Store Day (což je mírně ironické, už vidím, jak si nikdo v tyto dny nekupuje nahrávky, protože se neodváží, nedej bože, vstoupit do hudebnin), a určitě nezklame. Pokud jste ovšem NEočekávali kolosální orchestrální muziku ve stylu velkolepých skladatelů hororových filmů, jakými byly klasiky od CRADLE."

"Toto album samo o sobě vypadá velmi dobře s mixem od Kim Wootsen (Dusk And Her Embrance) a s jejím přínosem luxusního přístupem. Navíc se nám podařilo znovu nalákat Sarah Jezebel Neva, aby přidala svou ženskost v narativních a hlavních vokálech (je to částečná výměna za můj zpěv na jejím novém EP, částečně za třináct pencí ve staré měně a půlku plesnivé tyčinky Snickers)."

"Ale teď vážně, jsem velmi hrdý na to, co se nám s tímto počinem podařilo. To jak ilustruje vše, co jsme milovali na poslechu soundtracků a zapojení šlehačky našich dřívějších prací. A jako u většiny minulých výstřelků CRADLE, lidé to budou buď šíleně milovat a nebo nenávidět. Pokud máte rádi nabubřelé pohanské válečné písně a srdcervoucí melodrama nočního přesvědčování, pak se vám to bude líbit. Pokud ne, dobrá, pak jsou tu ještě dveře vedoucí zpět do vaší sanitární existence pana a paní Dullard Moany-Pants...


Žádné komentáře:

Okomentovat