Blogger Widgets

pátek 16. března 2012

Smršť metalových cover verzí dle autorů blogu


Tipy od Jessiho

Snažil jsem se zařadit cover verze, které mě utkvěly v hlavě a jsou spíše z poslední doby. Takže se nejedná o nějaký ultimátní žebříček těch nejlepších coverů, ale spíše jde o moje osobní tipy. 


1. FIVE FINGER DEAD PUNCH - Bad Company (Bad Company - Bad Company)

"Bad Company" je původní písní stejnojmenné kapely Bad Company. Song byl celkově třetím singlem kapely z jejich debutové desky Bad Company, vydané v roce 1974. Objevil se také ve stejnojmenném filmu. Toto je vzácný případ kdy se shoduje jméno skladby, skupiny, alba a dokonce filmu ve kterém song zazněl. Five Finger Dead Punch vytvořili cover tohoto songu v roce 2010, byl pátým singlem z desky War Is the Answer. Cover má v podání 5FDP výrazně těžší tón a několik lyrických úprav textu např. ("Narodil jsem se brokovnicí v ruce"). Skupina k písni natočila videoklip v němž jsou použity záběry amerických vojáku v Iráku, video můžete zhlédnout níže.




2. KILLSWITCH ENGAGE - Holy Diver (Dio - Holy Diver)

"Holy Diver" je prvním singlem heavy-metalového uskupení Dio, jejíž hlavní tváří byla legenda tohoto žánru Ronnie James Dio (1942-2010). Ačkoli v té době sahala skladba v hudebním žebříčku pouze na 40 místo, dnes se jedná o jednu z nejpopulárnějších Diových písní. Metalcorová skupina Killswitch Engage vytvořila tento cover pro kompilaci High Voltage!: A Brief History of Rock, vydanou časopisem Kerrang! Později se song objevil na albu skupiny jménem As Daylight Dies. Ke coveru také kapela natočila videoklip, který si humornou formou bere na paškál původní klip. Video můžete nalézt hned pod odstavcem dole. 




3. SONIC SYNDICATE - All About Us (TATU - All About Us)

"All About Us" je první singl ruského lesbodua TATU z jejich druhého anglicky zpívaného alba jménem Dangerous and Moving a ruského protějšku Lyudi Invalidy. Píseň se umístila v roce 2005 na šesté pozici v Evropské TOP 100. Švédské melodic death uskupení Sonic Syndicate cover stvořilo pro své druhé řadové cd s názvem Only Inhuman, vydané v roce 2007. Výsledek dopadl si myslím velmi dobře, což ostatně můžete posoudit sami.




4. ALL ENDS - Apologize (Timbaland feat. One Republic - Apologize)

"Apologize" je píseň napsaná Ryanem Tedderem, frontmanem skupiny One Republic pro jejich debutové album Dreaming Out Loud. Remixová verze byla upravena Timbalandem a vyšla na jeho albu Shock Value. Song se stal v USA velkým hitem, dokonce dosáhl mety nejhranější písničky, v Evropě dosáhl číslo jedna v 16 hitparádách. All Ends jsou švédská alternative metalová kapela, která byla založena jako boční projekt dvou kytaristů In Flames. Cover songu apologize se objevil na albu jménem All Ends z roku 2008.





5. ASKING ALEXANDRIA - Right Now (Na Na Na) (Akon - Right Now)

"Right Now (Na Na Na)" je singl z třetího Akonova alba Freedom. Song kombinuje prvky písní  "Remember" od Underdog Project a "Wouldn't It Be Good" od Niky Kershaw. Britská metalcore skupina Asking Alexandria nahrála cover pro výběrové album Punk Goes Pop 3, které vyšlo v listopadu roku 2010. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tipy od Kozla

Vytvořit žebříček nejoblíbenějších cover verzí je pro mě velmi těžký úkol. Proto jsem si řekl, že vám nabídnu pět mých oblíbených coverů, které se netýkají metalových písní.


6. MUSHROOMHEAD - Crazy (Seal - Crazy)

Maskovaná parta vydala tuto skladbu na své desce XIII v roce 2003. Původním autorem je anglický zpěvák Seal, kterému píseň vyšla v roce 1990 společně s klipem a o rok později se objevila na debutovém albu Seal.



7. WALLS OF JERICHO - House Of The Rising Sun (The Animals - House Of The Rising Sun)

Americká hardcore střela v čele s důraznou Candace Kucsulain vydala překvapivě mírnou skladbu na EP z roku 2008 pojmenovaném Redemption. EP produkoval Corey Taylor. Tuto původně lidovou píseň proslavili především v roce 1964 The Animals.



8. MACHINE HEAD - Message In A Bottle (The Police - Message In A Bottle)

Cover song trash/groove metaloví velikáni vydali na albu The Burning Red v roce 1999. Inspirovali se u skupiny The Police, která píseň pustila do světa v roce 1979 na své druhé desce Reggata de Blanc.



9. SEETHER - Careless Whisper (George Michael - Careless Whisper)

Alternative metalové uskupení si vzalo do parády song George Michaela z desky Make It Big vydané roku 1984. Kluci cover vydali v roce 2009 k albu Finding Beauty In Negative Spaces.



10. LACUNA COIL - Losing My Religion (REM - Losing My Religion)

Výběr posledního kousku mi dal skutečně zabrat. Nakonec jsem ale neodolal a zvolil Italy. Nedávno jim vyšla deska Dark Adrenaline, jejíž součástí je předělávka rádiového hitu REM. Jejich píseň Losing My Religion byla zařazena na albu Out Of Time z roku 1991.


Žádné komentáře:

Okomentovat