Blogger Widgets

pátek 16. března 2012

Poslední album CANDLEMASS


cover

    Švédská doom metalová legenda v červnu prostřednictvím Napalm Records vypustí do světa své 11. a poslední plánované album. Ponese název Psalms For The Dead a 13. dubna mu bude předcházet vinyl obsahující dvě skladby - Dancing In The Temple Of The Mad Queen Bee a The Killing Of The Sun.



"Tahle nahrávka představuje všechno, co znamená CANDLEMASS" napovídá baskytarista a hlavní textař Leif Edling. "Je to velké, silné, epické a heavy a je to metalové jako prase! Nemohli jsme udělat lepší album! Je naše poslední a dali jsme do toho všechno, co jsme mohli. Psalms For The Dead je o současnosti a nedostatku času, falešných prorocích a vnitřních démonech...kostelní písně, lítost a rozloučení. Ať žije doom!"

Navzdory skutečnosti, že se jedná o poslední album kapely, Edling v nedávném rozhovoru pro časopis Terrorizer prohlásil, že skupina nemá v plánu nejbližší době pověsit řemeslo na hřebík.

"Nerozcházíme se", říká."Ano, je to naše poslední deska, ale odchod ze scény nám bude ještě nějakou chvíli trvat. Letos uděláme turné, v příštím doufejme taky, a pak je tu naše 30. výročí. Takže přijde ještě mnoho doomu! Jde o to, že chceme zastavit dokud nebudeme příliš staří a nezačneme dělat polovičaté desky. Místo toho pomalu zmizíme důstojně v zapadajícím slunci. Už neomládneme. Ve skutečnosti jsem některé věci psal s pocitem loučení. Je to částečně jako žalm a má to velikou atmosféru."

A pak dodal: "Mám z toho alba vážně dobrý pocit. Je to tak metalové, těžké, hluboké, epické...Naprosto super! Myslím, že dopadne stejně dobře jako Death Magic Doom (2009). Což jsem myslel, že je nemožné."




Zdroj: blabbermouth.com

Žádné komentáře:

Okomentovat