Blogger Widgets

čtvrtek 7. března 2013

Randy Blythe a poslední slova


Nemělo příliš smysl snažit se recyklovat vše ze soudní síně, co se pomocí českých médií dostalo do světa v rámci posledního řízení se zpěvákem LAMB OF GOD. Odkazů a článků bylo mnoho, a tak bylo lepší pouze stručně zmínit závěry dne skrze náš Twitter. Avšak čekal jsem až se objeví jeho vlastní vyjádření k věci a závěrečná slova, která si nyní můžete přečíst. Možná jsem citlivka, ale i pro mě má celé vítězství poněkud hořkosladkou příchuť:

Dnes odjíždím z Prahy - doufám, že se sem dlouho nevrátím. Nemá to nic společného s tímto městem, lidmi, kteří tu žijí nebo Českou republikou jako takovou. Je to báječné místo a mnoho lidí se ke mně chovalo laskavě. Jediná duše zde k mé osobě nebyla hrubá či podlá, ani mi nijak neublížili. Ve skutečnosti je tomu právě naopak. Začal jsem toto město milovat, protože je to úžasné a kouzelné místo. Chtěl bych každého vyzvat, aby se sem přijel podívat a viděl tuto krásnou zemi. Jenže pro mě je toto místo spojeno s velkým smutkem. I když jsem rád, že byla prokázána moje nevina a zřejmě nebudu muset jít do vězení, nejsem v současnosti šťastný v jakémkoli smyslu. Malé nepříjemnosti, kterými jsem si od svého zatčení prošel, nestojí vůbec za zmínku. Lidé denně procházejí mnohem horšími věcmi a stále si na tvářích udržují úsměv, ale v současné chvíli jsou ty moje vzdálené a zároveň je jich málo.

Mladý muž je pořád mrtvý a jeho rodina stále trpí. Mějte prosím na paměti tento fakt. Tato rodina neudělala nic špatného a ukázala velké milosrdenství - tichem, činy a na konec slovy - během soudu mluvili v můj prospěch a poté jsme vedli soukromý rozhovor. Vše, co chci říct, je to, že byli ke mně velmi laskaví a ukázali nesmírnou pevnost a úroveň a popřáli mi dobrý život. Chtějí pouze pokračovat ve svých životech jak nejlépe to půjde. Přeji jim jen to nejlepší a budu je udržovat ve svých myšlenkách i modlitbách. Prosím, udělejte to samé - myslete na ně v dobrém a udržujte tyto dobré myšlenky. Věřte mi, jsou to dobří lidé a myslím to z hloubi duše. Neudělali nic špatného.

Tento obrázek je z Kutné Hory, z Kostnice v Sedleci. Byl jsem tam včera a stejně jako Praha, je to úžasné místo. O tomto městě Kafka napsal: ´Praha vás nenechá jít, nikoho z nás...ona má totiž drápky.´ Zjistil jsem, že je to pravda. Ustupuji, ale myslím, že tu ze sebe kousek nechávám. Některé má součást se tu vždy bude po nocích toulat, a to je myslím trefné. Teď jedu domů a pokusím se zjistit, co dobrého si mohu vzít z tragédie, která se tu stala - to je jediná správná věc, kterou mohu udělat. Odpočívej v pokoji, Daniely Nosku.


3 komentáře:

  1. Jsem nesmírně ráda, že to takhle dopadlo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky tak=o)...navíc ty jeho slova...no, asi mě to dojalo, ale hlavně sou důkazem, že to není magor ve smyslu bezmyšlenkovitýho cvoka zabíjajícícho nevinný lidi na potkání=o)

    OdpovědětVymazat
  3. Myslim,ze mel velke stesti,ze Danova rodina jsou normalni lidi...prestoze bolest v srdcich musi byt hrozna,nechteli se na Randym financne nebo jinak hojit,tak jak se to deje v jinych pripadech,kauzach v Ceske republice...Uprimnou soustrast jim a R.I.P. Danovi...

    OdpovědětVymazat