Blogger Widgets

pátek 4. ledna 2013

ROZHOVOR: Dead Cowboy´s Sluts pro HMH


Pokud jste četli náš příspěvek, ve kterém jsme bilancovali nad sklizní roku 2012, pak jste si jistě všimli, že v mé pětici se objevila tato francouzská kapela. Jsem velice rád, že reagovali na mou žádost a poskytli odpovědi na pár otázek pro web Heavy Metal Hell. Tak, tady to je pěkně v češtině.


Takto agresivní nahrávku plnou silných emocí, vzteku a bezprostřednosti jsem dlouho neslyšel. Nechcete jako autoři říci něco o konceptu a tvorbě The Hand Of Death?

Album The Hand Of Death je o sériových vrazích, spíš o jejich psychologii než násilných činů, kterých se dopouštějí. Název alba je inspirován tajemnou sektou zabijáků, o které s jistotou nevíme, zda existovala, ale Benn (Leclerc, zpěvák; pozn. Kozel) měl několik zmínek o vražedných členech. Snažili jsme se zachytit realitu tohoto druhu hrůzy, a proto je věc založená na našem výzkumu skutečných příběhů místo sledování filmů. Opravdu jsme se dostali do temné stránky lidské povahy a přečetli mnoho knih o tématu (od psychologických zpráv po rozhovory se sériovými vrahy). Z toho vychází náš koncept a hudba, stejně jako album bylo na tomto založeno. Syrové a šokující, jak zvukově, tak vizuálně, stejně jako skutečný život!

Navíc je hudba DCS velmi čistá bez technologických kouzel (syntezátory, digitální úprava), což se dnes u mladých kapel příliš nevidí. Chtěli jste se jednoduše lišit nebo je za tím něco víc?

Kapely, které milujeme a denně posloucháme, toto nedělají. Osobně to ani nemáme rádi, myslíme si, že to přetěžuje písně. Chtěli jsme, aby deska byla zcela ušetřena těchto "kudrlinek", takže když lidé přijdou na náš koncert, dostanou ten stejný zážitek jaký měli s albem. Mnoho dnešních kapel přidává tolik kytarových stop, efektů a uměle nastavený růst, aby dosáhli "ultimátního" alba. Ale to všechno padá s živým vystoupením. A jak jsme řekli, my to máme rádi syrové a přímé.

Protože zní nahrávka velmi profesionálně, vede mě to k otázce, zda je to vaše skutečně první deska nebo můžeme členy slyšet i v jiných projektech.

Je to první nahrávka DEAD COWBOY´S SLUTS, ale všichni jsme předtím hráli v jiných kapelách a nahrávali s nimi. Známe se dlouho, protože někteří z nás hráli ve stejných kapelách, když jsme byli mladší. Většinou to byly punk-rockové, street-punkové a hardcorové kapely a byla to vášeň pro Metal, díky čemuž jsme se rozhodli založit novou kapelu plnou vlivů skupin, které jsme poslouchali jako teenageři. Jako PANTERA a SLAYER, abychom jmenovali alespoň některé.

Song Backdraft zní jako PANTERA po srážce s riffy Tonyho Iommiho. Můžete říct něco o písni a případně, jaký vliv na vás jako muzikanty mají tyto dvě legendy?

Backdraft je opravdu odlišná od zbytku alba; je to pocta kapelám jako PANTERA a BLACK SABBATH, které ovlivnily nás a měly skutečně velký dopad na dnešní metalovou hudbu. Také jsme se touto poslední písní chtěli vymanit z konceptu alba, vysvětlit naše vnímání metalové kultury, našeho stavu mysli a trochu se dotknout politických názorů. Bylo opravdu potřeba, abychom mluvili o našich hodnotách, a Backdraft byla ideální píseň pro to, abychom zkombinovali naše názory a hold kapelám, které milujeme.

Podle klipu k The Hand Of Death, Pt. 2 - máte raději koncerty v malých klubech nebo na velkých pódiích?

Máme rádi obojí; pocity jsou odlišné, ale stejně intenzivní. V malých prostorách ta blízkost umožňuje skutečné spojení s publikem, tím se koncert změní v obrovskou šílenou párty! Na větších pódiích je to sice méně osobní, ale při pohledu dolů do jámy, když vidíte tu šílenost, která se tam děje, to je něco...unikátního! Bylo by nemožné si vybrat, milujeme hraní naší hudby na pódiu a vždy se snažíme bavit a sdílet to s publikem.



V závislosti na tom. Jistě jste slyšeli o situaci Randyho Blythea v mojí zemi. Jak celou věc vnímáte?

Ta situace je opravdu složitá...Je smutné, že člověk takto zemřel. S tím všichni souhlasí. Všichni jsme viděli video umístěné na internetu a upřímně na něm není nic, co by naznačovalo boj. Je to jen nešťastný opilý chlapík, do kterého strčili a on spadl na hlavu, je to opravdu smutné, ale vinit Randyho je opravdu příliš. Pokud bude odsouzen, živá vystoupení se změní, ale asi ne v nejlepším smyslu. Bezpečnost se posílí, zvětší se vzdálenost mezi kapelou a publikem, a proč vlastně mimochodem nezakázat alkohol na metalových koncertech...Je to opravdu smutný příběh, ale více založený na smůle/neštěstí než na útoku.

Sice jsem mladý metalista, ale i dle toho mála, co vím o francouzské scéně, nemohu se ubránit dojmu, že z Francie v poslední době vycházejí zajímavější kapely než dříve (GOJIRA, DAGOBA, UNCHAINED). Změnilo se ve Francii něco nebo je to jen dojem neznalého cizince a výsledek možností doby?

Naprosto s tebou souhlasíme. Je pravda, že několik let se francouzská scéna dostává do mezinárodního povědomí a roste s kapelami, které jsi jmenoval. Stejně tak tady stoupá originalita a kvalita metalové hudby. Vlastně, často jsme překvapeni, když zjistíme, že kapela, kterou posloucháme, je francouzská (smích). Také koncertní místa se ve Francii plní víc než dříve a francouzský metalový festival Hellfest získává v Evropě ohlas. Scéna se v dobrém slova smyslu opravdu vyvíjí a my chceme říci: Konečně!

Na závěr snad jen poděkování a otázka, co můžeme od DEAD COWBOY´S SLUTS čekat v roce 2013?

V tuto chvíli pokračujeme v co největším počtu odehraných koncertů, protože živé hraní máme ze všeho nejraději, ale také pomalu začínáme pracovat na druhé desce. Nechceme teď myslet příliš dopředu, právě chytáme za pačesy šanci, díky které můžeme dělat to, co nás společně jako přátele baví! A díky za zájem, který projevuješ naší kapele!

Chcete něco vzkázat českým fanouškům?

Opravdu důrazně děkujeme za vaši podporu a doufáme, že dostaneme šanci hrát pro vás všechny ve vaší zemi. CHEERS!

Žádné komentáře:

Okomentovat