Blogger Widgets

čtvrtek 15. listopadu 2012

Prezident Roadrunner Records odstoupil z funkce


Během letošního roku informace pocházející ze zázemí nejslavnější metalové značky jsou při nejmenším znepokojující. Pro řadového posluchače se navenek sice (víceméně) nic nemění. Ovšem skutečnému headbangerovi musí naskakovat husí kůže a vlasy stoupat hrůzou, když může pouze nečinně přihlížet tomu, jak po posvátné půdě zvané Roadrunner šlapou bezcharakterní bezvěrci z WMG, kteří jsou novými majiteli. Nejčerstvější novinou je, jak nadpis napovídá, odchod Jonase Nachsina z prezidentského křesla. Pro značku RR pracoval 20 let, v pozici jejího prezidenta pak 12. Jeho nástupce není v tuto chvíli ještě znám, ale podle Billboardu by měla být nová tvář oznámena během několika dní. Sám za sebe mohu říct, že z toho okamžiku mám strach, když vidím pomalu umírat své nejoblíbenější hudební vydavatelství. Zpátky k věci. Nachsin před svým odchodem vydal otevřený dopis, ve kterém píše:

"Jsem velmi pyšný na to, co jsme s Roadrunner dokázali, že není pouhou ´nahrávací společností´, ale i životní styl a kulturní maják pro fanoušky na celém světě. Chemie převratných umělců kapel světové třídy vybudovala během let jméno Roadrunner, jež nemá obdoby. A to bude pokračovat." Zakončil poděkováním "skvělému týmu za dosažené úspěchy, i když byl udělán krok do nové éry Roadrunner."

K jeho poznámkám se vyjádřil spolupředsedové Atlantic Records Craig Kallman a Julie Greenwald, kde mu poděkovali za jeho nemalý příspěvek věci a roky, které tomu věnoval:

"Během dvou dekád byl Jonas zastáncem neuvěřitelného seznamu umělců pod Roadrunner Records a pomohl vytvořit tuto jedinečnou identitu jedné z největších světových labelů."

"Každý, kdo s Jonasem pracoval - včetně umělců, manažerů, členů Roadrunner týmu a širší rodiny Warner Music - byl zasažen jeho odhodláním a vedením. Pomohl v kariéře mnohým mimořádným umělcům, od superhvězd jako NICKELBACK a SLIPKNOT po průlomovým talentům YOUNG GIANT a STONE SOUR. Bude nám všem chybět a přejeme mu vše nejlepší v jeho další činnosti."

Proč vlastně tolik emocí z mé strany? Snad postačí malá rekapitulace: Nový majitelé RR letos uzavřeli kanadskou i anglickou pobočku s tím, že ze dne na den přišlo několik desítek lidí o práci. A o tom, že to byli všichni od kluka co vaří kafe po nejvyšší manažery netřeba hovořit. Německou pobočku Roadrunner patrně čeká stejný osud. Americká zůstane, ale i vní bude probíhat čistka. Nejbolestnějším příkladem budiž vykopnutí Monte Connera, kterému vděčíme za objevení největších kapel ve stáji Roadrunner Records.

Fuck you WMG!

Žádné komentáře:

Okomentovat