Blogger Widgets

čtvrtek 4. října 2012

Floor Jansen o NIGHTWISH: "Neumíte si představit, jak nervózní jsem byla před první show"


Tato holandská zpěvačka zacelila mezeru v sestavě NIGHTWISH po vyhození zpěvačky Anette Olzon. A je také velmi pravděpodobné, že Floor nebude pouze zpěvačkou k dokončení turné, ale zůstane plnohodnotným členem. Ale to spíš ukáže čas. 

První koncert si Floor Jansen odbyla v pondělí 1. října v Showbox Sodo ve městě Seattle. Na svých oficiálních stránkách zpěvačka zveřejnila slovní bouři o prvních dnech turné:

"Píši vám ve chvíli, kdy sedím v autobuse s NIGHTWISH! Míříme do San Francisca. Slunce tu jasně svítí a krajina je krásná.

Snažím se najít slova, abych popsala jak se cítím, ale je nemožné to vyjádřit. Jsem v nebi!

Co byste dělali, kdyby vás NIGHTWISH pořádali, abyste s nimi jeli turné? Zůstanete v klidu a řeknete ´dobrá, OK´? Nebo vaše srdce okamžitě začne bít dvakrát rychleji, ruce se vám začnou potit a vaše pusa je ochotna vyslovit něco jako ´To zní přímo skvěle´. Myslím, že nemusím podotýkat, která z variant se stala mně.

Čas na přípravu byl děsivě krátký...sbalila jsem kufry, odjela a celou cestu z Amsterodamu do Ameriky jsem tiskla texty do hlavy. Po patnáctihodinovém letu jsem dorazila vcelku a plna největšího pocitu štěstí v životě. Druhý den jsem naskočila do tohoto autobusu a dobrodružství skutečně začalo. Byla jsem do skupiny přivítána jako starý přítel a okamžitě jsem začala skvěle cítit.


Je to nyní 10 let od chvíle, kdy jsme se s AFTER FOREVER připojili k NIGHTWISH jako jejich předskokani. Od té doby jsme byli v kontaktu, takže celá situace byla jednoduší a proběhla hladce.

V den prvního koncertu jsme také prodělali dlouhou zkoušku, abychom procvičili písně. To byla jediná možnost. Nedokážete si představit, jak nervózní jsem byla před první show! A k těmto nervům se přidal nachlazený hlas díky veškerému cestování, nedostatku spánku a letadlům.

Začalo intro....běžela jsem na pódium...a všechna nervozita byla pryč! Hudba i kluci mě s sebou stáhli a stejně tak i publikum.

Jaký to zážitek! Vzrušení trvalo během celého koncertu a dlouho po něm. Když jsem si tu noc lehala do postele v autobusu, měla jsem ještě stále na tváři úsměv. Cítila jsem se tak šťastná a spokojená, že jsem okamžitě usnula.

Druhý den ráno jsem se probudila - ehm - odpoledne...v Portlandu. Show číslo dvě se odehrávala zde. Už tedy vznikly první online reakce a obrovské množství zpráv, které reagovali na události. Musíte žít v jeskyni, pokud se k vám ještě nedostaly. Dokonce jsem dělala rozhovor pro holandské rádio ještě v mém koncertním outfitu. S devíti hodinovým zpožděním...Mé nachlazení se zhoršilo a doktor mi musel dát nějaké prášky, aby mě udrželi. Díky Bohu za to, že to okamžitě pomohlo a druhý koncert se stal bombou.

Crystal Hall v Portlandu je krásné místo s mimořádnou atmosférou! Opět mě publikum vřele uvítalo! Jsem tak vděčná!

Dnes (středa 3.) budeme hrát v San Francisu! Vždycky jsem chtěla vidět toto město, takže doufám, že pro něj zbude nějaký čas (a energie).

Budu pro vás stále psát. A pro ty, kteří přijdou na koncert: děkuji za podporu!"

Níže naleznete tři videa z vystoupení v San Franciscu:




9 komentářů:

  1. Tak mě to tak připadá, jako by existovala jenom jedna kapela s ženským vokalem podle tech posledních příspěvků tady...:-)Nightwish šel vždy mimo mě a nezlobte se na mě příznivci této bandy, vždy půjde...jednak se mi nelíbí ta komerční stránka okolo nich a myslím,že je úplně jedno, jakou mají zpěvačku, protože ty skladby jsou všechny stejne a i když neznám jejich posledni tvorbu, dopředu vím jak to asi zní...můj názor na Nightwish není důvod proč tu píšu, důvodem je jedna metalcorova particka z Knoxville v Tennessee v Americe.Stright Line Stitch s jejich zpěvačkou Alexis Brown myslím dokážou překvapit nejednoho posluchače jak hudební pestrosti, tak skvělým hlasem Alexis.To jen tak, aby to tu nebylo jenom o Nightwish...:-)a pokud někdo zná, či si ověří zda je to pravda,dejte vědět jak to slyší uši vaše...pěkný víkend přeji všem.

    OdpovědětVymazat
  2. To se ti vjenom zdá=o)...o Nightwish píšeme jednak proto, že je to událost hodná zatčení Randyho a jednak proto, že je to jedna z prvních metalovejch kapel vůbec a kor s ženskou zpěvačkou, kterou sem slyšel, takže i srdcovka=o)...nicméně za tu dobu sem poznal lepší kapely viz EPICA=o)...jinak Straight Line Stitch samozřejmě znám a mám rád, ale moc o nich ted není slyšet, protože v poslední době válčej bez manažera, takže toho maj na=o)...ale jak se bude něco dít, tak o nich napíšu;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmmm...
      Epicu znám a ta jejich zpěvačka je fakt bomba...
      ...ale Nightwish jsou lepší, resp. Tarja je lepší než Simone. O kousek, ale je:)

      Vymazat
  3. *nad hlavu...Navíc se tenhle tejden v táborech, který nás zajimaj příliš "nedělo" nebo to bylo maximálně na zprávu přes twitter=o)...ale tvou reakci chápu..z jinýho soudku...na vejkend chystám dvě recenze: jednu na funny album August Burns red a druhou na kytarovou jízdu Sylosis=o)

    OdpovědětVymazat
  4. No jen doufam a to dost silně,že ta holka je tam opravdu jen naskok!Nightwish spamatujte se!!!Je na čase!!!Jinak všem metlošum přeju necht' struny zní a bubny duní!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě Floor nepřijde tak špatná...xD
      Osobně dávám přednost Tarje. Je lepší než Anette (tak jsem usoudila poté, co jsem zjistila, že dokážu poslouchat písně po Tarje aniž bych měla nutkání strčit hlavu pod polštář...), ale prvně jsem dokonce myslela že TT má konkurenta! Tak jsem šla na YouTubeXDD
      poslouchala jsem písničky ještě po Tarje, a hodnotím následovně:

      Dark Chest Of Wanders-úžasná píseň s Tarjou, ale s Floor jsem našla fakt mizerný nahrávky, a nerada dělám předčasné závěry...

      Dead to the world-není to špatné, ale TT to zazpívá líp a navíc tomu dává správný hlas

      Wish I Had An Angel-zpívá to dobře. Hodně dobře. Má tam čistý hlas a zní fakt pěkně. Ale když to poslouchám s Tarjou... Je to úžasná píseň. Tarjin hlas to dokonale podtrhuje. S Floor je to píseň. S Tarjou je to úžasná odvazovka při které mi naskakuje husí kůže:)

      a nakonec:
      Nemo. Píseň mého srdce. slyšela jsem ji jako první od Nightwish a úplně mě to vzalo. Moje slohový schopnosti nejsou dostatečný k tomu, abych popsala, co přesně cítím, když slyším první klávesové tóny tohohle songu...
      ...a Tarjin naprosto okouzlující hlas, který mě rozechvívá až do konečků prstů. A Floor to nezpívá špatně, ale Tarja se mi touto písní vždy a znovu dotkne srdce-a nedá se to oposlouchat:)

      Vymazat