Blogger Widgets

čtvrtek 13. září 2012

LABELY: Nuclear Blast Records - III. díl


 2008-2010

S novým rokem 2008 se rozvíjí další dobré zprávy: NIGHTWISH nejsou jen nominováni na Echo, ale jsou také potvrzeni jako vystupující umělec pro prezentaci Echo 15.2. – něco zcela nového v historii Nuclear Blast! Současně SUBWAY TO SALLY triumfuje u širokého publika: jako zástupce Mecklenburgska se svým singlem Auf Kiel s dobrou vůlí bojuje v Bundesvision Song Contest pořádané Pro7 a Stefanem Raabem!

O několik měsíců později je zaznamenán skvělý dvojitý úspěch: Finské superhvězdy NIGHTWISH vyhrají Echo v kategorii nejlepší „Pop/Rock International Act“ a můžou tak začít slavit okouzlující začátek téměř vyprodaného evropského turné. Také SUBWAY TO SALLY se stali vítězem v Bundesvision Song Contest. Není divu, že oba singly (Auf Kiel SUBWAY TO SALLY a Bye Bye Beautiful od NIGHTWISH) znovu vstoupily na žebříčky spolu s novým albem NIGHTWISH Dark Passion Play.

Na konci února vstupují RAGE se svou novou deskou, Carved In Stone, do German Media Control Charts na 24. příčce. Díky tomu Nuclear Blast zlomilo nový rekord, kdy má v německém žebříčku nejvíce singlů a alb zároveň.

Březen 2008 začíná vystoupením nejvíce komerční kapely pod Nuclear Blast, LUQUIDO. Jsou hosty v německé noční show RTL Chartshow. Mezi 50ti nejúspěšnějšími německými kapelami jsou na 41. pozici a prezentují svůj nový single Gameboy.

Poprvé v historii labelu navštěvuje Nuclear Blast slavný frankfurtský Musikmesse a provozuje zde svůj vlastní stánek. Četní muzikanti, zákazníci a fanoušci se připojují k NB týmu, pijí společně chlazené pivo a klábosí spolu. Každý, kdo toto místo navštívil, měl skvělou náladu, zvláště během autogramiád, které se konaly. SUBWAY TO SALLY, EDGUY, RAGE, LUQUIDO a IN FLAMES si udělali čas, aby mohli podepsat CD a vyfotit se s fanoušky.

Premiéra NB stánku na konferenci Musikmesse byla první v historii labelu, ale také v historii Musikmesse samotného: úplně poprvé zde měla stánek nahrávací společnost – a určitě ne naposled.

Krátce poté, gothenburští IN FLAMES odehrají jedno ze svých nejžhavějších vystoupení a vstoupili do žebříčků napříč Zemí v Top 10 se zbrusu novým albem A Sense Of Purpose.

Zhruba ve stejné době může být Nuclear Blast šťastné za integraci Pop The Bottle, nového songu LIQUIDO v oficiální reklamě na pivo Carlsberg, která byla více jak tři měsíce pouštěna na všech velkých německých televizních stanicích. V polovině dubna dostane SUBWAY TO SALLY zlatou nahrávku za více jak 20 000 prodaných DVD Nackt z party konaná po vystoupení ve stuttgartském LKA.

Kvůli extrémně úspěšnému jarnímu turné, NIGHTWISH pokračují v udržení si pozice v German Media Control Charts, částečně je to ale i díky třem položkám – albu Dark Passion Play, stejně jako singlům Bye Bye Beautiful a novému The Islander. Během evropského fotbalového mistrovství UEFA vydají GOTTHARD fanouškovský song pro Švýcarsko – znovu nahrají svůj již známý singl Lift U Up, ve kterém celé švýcarské národní mužstvo zpívá refrén.

Také během festivalové sezóny fanoušci z celého světa mohli navštívit velký zelený stan, lépe známý jako stánek Nuclear Blast. Na všech důležitých festivalech jako je Wacken, Summer Breeze nebo Party.San, tým Nuclear Blast dělá to nejlepší, co dovede, aby uspokojil zákazníky. Poprvé v historii je prodejní stánek postaven na více komerčně orientovaném festivalu Rock In Park v Nürnbergu. Ve Wackenu vznikla marketingová spolupráce s Dean Guitars: 50 000 „Metal Hands“ vyrobených z plastu a stvořených Nuclear Blast a Dean Guitars byli k vidění naprosto všude. Tolik festivalových fanoušků zvedlo své ruce ve jménu Metalu!

V USA začalo jaro 2008 dobře, alba obZen od MESHUGGAH se prodalo 11 400 kusů za první týden  a debutovalo na 59. příčce The Billboard 200!

Ale bylo toho víc. Legendární thrasheři TESTAMENT prodali za první týden 11 398 kopií a dosáhly taktéž 59. pozice Billboardu s novým albem The Formation Of Damnation. Znamenalo to nejlepší vstup do amerického žebříčku v historii kapely. Album také ovládlo rádiové vlny, kdy si udržovalo první místo jak na CMJ, tak FMQB několik po sobě jdoucích týdnů.

Na podzim 2008 se alba Awaken The Dreamers ALL SHALL PERISH prodalo 4 915 a přistálo na 120. pozici The Billboard Top 200.

Mezitím se deset let po odchodu z Donzdorfu vrátila do Nuclear Blast kultovní evropská persóna Peter Tägtgren s PAIN a podepsal smlouvu na album Cynic Paradise.

Norští black metaloví císaři DIMMU BORGIR vydali své vysoce oceňované DVD z The Invaluable Darkness turné s mnoha zvláštnostmi, jako je celé vystoupení ve Wackenu roku 2007, udělení Zlaté Ceny a mnoho stopáže ze zákulisí.

Navíc hrdinové německého metalu, EDGUY, připravovali novou desku nazvanou Tinnitus Sanctus. Kromě několika autogramiád a radiových rozhovorů na HT3, Radio Gong nebo Die Neue 107,7, hraje album zvláštní roli na Rockantenne. 70 vítězů velké soutěže Rockantenne se mohlo účastnit privátního vystoupení kapely, které se konalo v budově radia. Celé vystoupení bylo vysíláno během prvního týdnu existence Tinnitus Sanctus.

Nový rok 2009 začal smečí! 20. ledna RAGE byli pozváni, aby jako hosté zahráli svou novou skladbu Never Give Up v národním televizním pořadu TV Total. Několik milionů lidí si naladilo Tobiase a spol. předvádějící rock v TV. Udržující si mainstreamové vnímání NB, 23. února se RAGE dostali do finále Bundesvision Song Contest – jediný to metalový umělec v klání.

EDGUY 8. února odstartovali své Tinnitus Sanctus Turné 2009, které je doposud jejich nejúspěšnější šňůrou, kdy se několik vystoupení beznadějně vyprodalo. Nově příchozí kapely SYLOSIS a PSYCROPTIC koncertovali společně s THE BLACK DAHLIA MURDER, zatímco SAMAEL cestovali s VADER a DEICIDE.

IN FLAMES ve Švédsku vyhráli několik cen: Prvně vyhráli cenu P3 za Best Rock/Metal Act, kde HAMMERFALL také představili svůj nový single Any Means Necessary. IN FLAMES na cenách Swedish Metal shrábli ceny za nejlepší Death Metal Act a Best Video Clip.

Soutěž kapel Nuclear Blast/MySpace skončila s nahrávacími smlouvami pro tři umělce. Kanadská pagan metalová parta BLACKGUARD vyhrála první cenu, následovali jejich krajané AUGURY a piráti SWASHBUCKLE. Všechna jejich debutová alba vyšla v první polovině roku 2009.

Zatímco celý svět začal mluvit o finanční krizi, Švédi HAMMERFALL porušili všechna pravidla. Po třech týdnech od vydání nové desky No Sacrifice, No Victory získali v domácím Švédsku zlatý status, zatímco v německém žebříčku 7. pozici, což je jejich vůbec nejvyšší umístění v Německu, a udrželi si ji dlouhých šest týdnů. Jejich následné evropské turné bylo stejně tak úspěšné. Na turné je doprovázeli jejich krajané BULLET a SABATON.

Skandinávští doom šílenci CANDLEMASS, kteří opět vyhráli několik cen časopisů, vstoupili do německého žebříčku na 52. místě a ve švédském 33., což bylo taktéž velké překvapení a zároveň potvrzení jejich vysoké kvality.

Do této chvíle se již SUBWAY TO SALLY stali vžitými a dobře známými po celém Německu. Opět živě zahráli na Eurovisionu provozovaném komikem Stefanem Raabem. Na tomto místě vyhráli v roce 2007 se songem Auf Kiel. O několik týdnů později, 27. března, vydali nové dlouhohrající album Kreuzfeuer, skvělý mix středověkého folku, rockových a metalových zvuků a dosáhli s ním v Německu 5. pozice! Ve stejnou dobu německý popový projekt EISBLUME stvořil hit v podobě cover verze songu Eisblumen od SUBWAY TO SALLY, který vyšel na jejich NB debutu Nord Nord Ost. Také společně zpívali na novém tracku Komm In Meinen Schlaf z nové desky Kreuzfeuer.

Po krátké přestávce NIGHTWISH rozběhli druhou část svého gigantického světového turné k Dark Passion Play, následované prvním live albem s novou zpěvačkou Anette Olzon. Vytvořeno v Hong Kongu (a dalších různých místech), vyznačuje se songy z nejposlednější desky a obsahuje bonusové skladby, všechny nové videoklipy a bonusové DVD s vtipným dokumentem. Toto album dosáhlo celosvětově i v Německu fantastického 15. místa.

Nuclear Blast také oznámilo několik nových kapel ve svém seznamu. Jedna z nich, švédská street metalová síla HARDCORE SUPERSTAR, která kombinuje thrash metal se sleaze stylem a glamem. Label je také hrdý, že podepsal smlouvu s americkou death/grindcore legendou SUFFOCATION, stejně jako s kultovními VADER a extrémně metalovými nováčky ANNOTATIONS OF AN AUTOPSY. Také legendární finští gothic umělci THE 69 EYES se rozhodli podepsat smlouvu s německým labelem, taktéž EX DEO, projekt rozjetý frontmanem KATAKLYSM Mauriciem Iaconem, kteří debutovali s epickým koncepčním albem o starověké římské historii Romulus. Label byl naprosto odrovnán tímto monumentálním majstrštykem a rozhodl se dát skupinu na obálku letního vydání časopisu Blast.

Němečtí superhrdinové EDGUY přišli se svým vůbec prvním Live DVD nazvaným Fucking with F*** - Live, které bylo promítáno v kinech devíti velkých německých měst několik dní před jeho vydáním. DEATH ANGEL učinili nesmrtelným svou koncertní sílu na DVD Sonic German Beatdown, které obsahuje dvě kompletní show. THERION i EPICA vydali speciální dvoudisková živá alba, nahraná na Opera festivalu v Miskolci (Maďarsko), kde obě kapely hrály své písně. EPICA také předvedla své filmově znějící zvuky, zatímco THERION předělali klasické zvuky Bacha, Wagnera a dalších.

Letní sezóna začala s novými nahrávkami EX DEO, VOIVOD a KORPIKLAANI; jejichž národní hymna Vodka se stala skvělou věcí pro party v této nejteplejší části roku. Ale co by to bylo za léto bez festivalů? Nuclear Blast mělo obrovský prodejní stánek na Bang Your Head, With Full Force, Wacken Open Air a Summer Breeze, takže každý si mohl koupit po čem toužil. Mimoto byl postaven i na Legacy Festivalu a rakouském Summer Nights Open Air, kde na obou z nich vystupovalo 12 umělců Nuclear Blast; mezi nimi i nováčci z New Jersey, SMASHBUCKLE, kteří zanechali trvalý dojem.

Tucet kapel Nuclear Blast hrálo a nakopalo prdel každému metalistovi na slovinském Metalcampu, českém Masters Of Rock a belgickém Graspop Metal Meeting, a to včetně NIGHTWISH, BLIND GUARDIAN a ANTHRAX. Vše vyvrcholilo norským Hole In The Sky festivalem, kde VOIVOD a NILE všem přirostli k srdci.

Obecně by se dalo o tomto létě hovořit jako o nejtvrdším, když pak vyšly Blood Oath SUFFOCATION, Evangelion BEHEMOTH a Necropolis od VADER. Mladíci Nuclear Blast HACKNEYED zabili všechno svým druhým albem Burn After Reaping a finský gothic rockový pojem THE 69 EYES představil světu Back In Blood. Podzim nemohl být tichý, když IMMORTAL začali dobývat svět s masterpice v podobě All Stall Fall, které následovali rakouští BELPHEGOR Walpurgis Rites – Hexenwahn.

Znamení ukazovala na rock´n´rollového ducha s novým albem GOTTHARD. Need To Believe mělo skvělý vstup na žebříčky a bylo to poprvé, kdy se GOTTHARD dostali do německé Top 10. Následující turné po Evropě jako podpůrná věc byla jen vítěznou přehlídkou pro všechny fanoušky, kteří chtěli navštívit hard rockovou událost roku. S jejich druhým singlem Unconditional Faith GOTTHARD také poprvé vstoupili do žebříčku rádiových písní.

Později vyšly další dva melodické šperky. EPICA a jejich nový fascinující opus Design Your Universe a finská progressive power metalová legie SONATA ARCTICA a jejich album The Days Of Grays. Obě kapely ve svých domovinách dosáhli Top 10.

Koncem roku 2009 vidělo USA jak EPICA debutuje v Billboard Heatseekers na 12. místě a v Top Hard Music Albums na 47. za první týden prodeje s více než 2 000 kopiemi. To samé by se dalo říci o SONATA ARCTICA, která dosáhla v Heatseekers na 19. místo, v Top Hard Music Albums na 41.

Během této doby také vyšly masterpiece záležitosti ufologistů HYPOCRISY, amerických egyptologů NILE a řeckých vítězů Rock The Nation Award SUICIDAL ANGELS. K tomu všemu byl ale Anstalt Records (sub-label založený Nuclear Blast) velmi neklidný a díky cenzuře tak NB přišlo o jedno ze svých dětí. Ale sourozenci z Finska – PITBULL TERRORIST a Planet GoatEborg – MILKING THE GOATMACHINE způsobili senzaci.

V USA druhé album NILE s Nuclear Blast, Those Whom The Gods Detest, debutovalo na 160. místě v Top 200 Billboardu za první týden prodeje s víc jak 3 500 kopiemi. All Shall Fall, první nové album za sedm let od opětovného spojení norské black metalové kapely IMMORTAL, debutovalo na 7. místě v Heatseekers Album Chart a na 162. pozici v Billboard 200 s prodanými 3 300 kopiemi.

Před koncem 2009 Nuclear Blast ve své rodině přivítal nové přírůstky: OVERKILL, RHAPSODY OF FIRE, SYMPHONY X, MUSTASCH, UNLEASHED, THROWDOWN, IMMOLATION a SABATON!

Rok 2010 začal tak, jak by měl: naplno! Album Ironbound od OVERKILL oslavováno stejnou měrou fanoušky i tiskem bylo zvoleno „Nahrávkou měsíce“ v mnoha časopisech. Následující turné s řeckými SUICIDAL ANGELS (nově příchozí do Nuclear Blast) slibovalo, že se stane skvělou záležitostí.

Dvě skvělá DVD EXODUS a MESHUGGAH propláchlo uši i oči celému světu, následovaly NB debuty THROWDOWN, švédských rockerů MUSTASCH a nových deathcore hrdinů ANNOTATIONS OF AN AUTOPSY. Oblíbená metalová kapela Stefana Raaba, RAGE, triumfovala se svým skvělým Strings To A Web. Je to jedna z nejlepších hudebních kreací, která kdy vznikla v kapele okolo Peavy Wagnera.

Průkopnické vydání švýcarských pagan metalistů ELUVEITIE dosáhne stejné úrovně. Ve stejné době nadchnou fanoušky na Paganfest Tour. V březnu se všechny smlouvy týkají death metalu – old school (IMMOLATION), groove (UNLEASHED) nebo doom (CATHEDRAL).

Jaro 2010 se neslo v podobně skvělém duchu. AVANTASIA Tobiase Sammeta dvakrát udeřila s dlouhohrajícími deskami opět obsahující hromadu prominentních hostů, což mělo za následek 2. místo v německém žebříčku a stejně tak obrovský úspěch v dalších zemích.

Také italští symfoničtí metalisté RHAPSODY OF FIRE skórovali s debutem u Nuclear Blast – The Frozen Tears Of Angels dosáhlo na žebříček ve 12ti zemích. Se začátkem zimních měsíců kapela započala dlouho očekávané headline turné, které vedlo kapelu do Evropy na jaře 2011.

EXODUS k tomuto úspěchu NB taktéž přispěli, když s jejich novým albem Exhibit B: The Human Condition vyhráli soundchecky téměř ve všech časopisech. V USA se podle Nielsen Soundscan prodalo za první týden 4 600 kopií a debutovalo na 114. pozici v Billboard 200, 112. na Billboard Top Current Albums, 12. místě Top/Current Hard Music Charts a 3. pozici v Current Hard Music Album žebříčku Core Stres. Skutečný svátek pro všechny thrashery světa!

V květnu u NB debutovali vydanou deskou power metalové hvězdy na vzestupu, SABATON, stejně tak první kousek nahrané hudby REVAMP Floor Jansenové. IMMORTAL demonstrovali mrazivý chlad s přineseným dokumentem z reálného života, první DVD věc, The Seventh Date Of Blashsyrkh.

EQUILIBRIUM předvedli své znovuzrození s novým zpěvákem a jejich skvělým opusem Rekratur, který dokonce navýšil úspěchy předchůdce. S debutem A Way Away kapely INDICA, Nuclear Blast prozkoumalo novou půdu. Deska produkovaná Tuomasem Holopainenem (NIGHTWISH) obsahovala mystický pop a držela se víc jak dva měsíce v německých žebříčcích alb. Následovaná několika televizními a rádiovými vystoupeními, stala se tak jednou z nejdražších kampaní v dějinách společnosti.

V létě, které většinou bývá nacpané open air festivaly, kapely Nuclear Blastu z celé planety se tohoto držely. BLIND GUARDIAN propagovali své nové album At The Edge Of Time na Wackenu, v žebříčku dosáhli druhé pozice a dosáhli formálního oznámení jako headline umělce na WOA 2011 – spolu s kolegy s labelu, kapelou AVANTASIA.

Ve Spojených státech, oblíbení synové Krefeldu dosáhli nejvyššího počtu prodaných desek za první týden prodeje v USA za historii existence kapely. S víc jak 4 500 kopiemi desátého alba, At The Edge Of Time, si BLIND GUARDIAN zabezpečili 1. místo v Billboard Heatseekers charts a také debutovali na 108. pozici v Billboard Top 200! V Kanadě deska debutovala na 18. příčce v Top Hard Music Albums chart a 108. v Top 200 podle Nielsen Canadian Soundscan.

Summer Breeze festival stál poprvé v životě před nocí Nuclear Blast, kdy kromě dalších, RAGE, UNLEASHED, EQUILIBRIUM a SUFFOCATION předvedli vážně tvrdou show! Ve stejném měsíci legendární germánští metalisté ACCEPT udělali stejnou věc – po měsících zvedání prachu, hraní jako doprovod AC/DC, headlinování tureckého Sonisphere, a v neposlední řadě, náhodného pokoření Twitteru, giganta sociálních médií.

SOILWORK předchozí léto nakopali prdel s The Panic Broadcast; žánr definující, moderní melodic death metalové masterpiece! V USA, SOILWORK zaznamenali za první týden 5 257 prodaných kopií, což byl nejvyšší prodaný počet za první týden v historii kapely, a přistáli tak na 88. pozici v Billboard Top 200!

Na více brutální straně byla v Ohiu založená CHIMAIRA, která servírovala fanouškům DVD balíček Coming Alive – ale jestli to pro vás bylo příliš tvrdé, pak AMORPHIS a jejich DVD Forging The Land Of Thousand Lakes vás ukonejšili s více melancholickým rockem a oslavili jste s kapelou výročí v žánru!

V srpnu, kanadští KATAKLYSM mohli slavit s Heaven´s Venom dosáhnutí jejich nejvyššího místa v žebříčku v dosavadní historii jejich kariéry! Alba se za první týden v USA prodalo okolo 2 400 kusů. CD přistálo na 7. místě v The New Artists Album (Heatseekers) a na 196. v Billboard Top 200, což je nejen nejvyšší místo za první týden, ale nejvyšší místo vůbec.

V srpnu 2010 byli také KATAKLYSM pozvání, aby se připojili k druhé stage Ozzfestu, a samozřejmě, že přijali. Dokonce EXODUS byli exklusivně pozváni, aby zahráli na losangelském konání Ozzfestu.

Krátce poté vstoupili švédští SONIC SYNDICATE do nové éry s We Rule The Night a novým zpěvákem Nathanem J. Biggsem.

Jakmile začalo v září padat listí, v Nuclear Blast se začali dít věci thrashového charakteru: SWASHBUCKLE se vrátili s Crime Always Pays a old-schooleři DEATH ANGEL s Relentless Retribution ještě jednou ukázali mládeži jak se dělá styl Bay Area.

A znovu AMORPHIS! Pro sdílení slavnostní nálady s fanoušky vydali Finové Magic & MayhemTales From The Early Years, kde kapela znovu nahrála staré klasiky se zpěvákem Tomim.

V září 2010 byla americká pobočka svědkem dvou black metalových průkopníků, kteří znovu zvedli lidi ze židle. Prvního z alb, Axioma Ethica Odini proslulých norských prograssive/psychedelic black metalových ENSLAVED, se ve Spojených státech prodalo 1 400 kusů a debutovalo na 16. místě v Billboard Heatseekers (New Artists), 40. místě v Current Hard Music Albums a 72. místě v Independent Current Albums.

DIMMU BORGIR udělali směle mílové kroky k budoucnosti black metalu s ABRAHADABRA: unikátním a symfonickým výkonem, který se opět dostal do žebříčku nejlepších dvaceti alb v Německu! V USA vstoupilo 9 428 prodaných kopií na 42. pozici Billboard Top 200, 5. v Top Hard Music Albums, a 6. pozici v Independent Current Albums chart. ABRAHADABRA také debutovalo na 4. místě v Top Rock Albums a 30. místě na iTunes Top Albums (USA) v den vydání. V Kanadě album začínalo na 4. místě v Nielsen Soundscan Top Hard Albums. Krátce poté Norové vstoupili do netypického turné s KORN, které plnilo sály k prasknutí.

O symphonicu je také dobré prohodit slovo, když přijde na THERION, kteří pokračovali v turné po rozlehlých stylizovaných prostorách se Sithra Vatra. A pokud milujete muziku bez ohledu na hranice, pak by vás potěšila nově nabraná kapela FILTER: nadčasový rock s doteky alternativy a elektroniky, které do Donzdorfu zavál vítr z Hollywoodu.

V říjnu zůstaly věci stále různorodé: milovníci black a extremního metalu se mohli radovat z nového alba The Epigenesis party MELECHESH, tradiční NYHC fanoušci z Empire od MADBALL, trasheři z mocného návratu FORBIDDEN v podobě Omega Wave – a RHAPSODY OF FIRE se vrátili s epickým EP The Cold Embrance Of Fear o jedné skladbě. ALL ENDS doručili zdravou dávku ženského rock/metalu a DEATHSTARS se vrátili s dekadentním návratem na taneční parkety s Platinovou Edicí Night Electric Night.

Nicméně, říjen 2010 zůstane v paměti jako jeden z nejsmutnějších období historie labelu: zpěvák GOTTHARD Steve Lee byl 5. října zabit při motocyklové nehodě a zanechal obrovskou díru v rockovém žánru, kterou už nikdy nikdo nezalepí. Jedinečná vlna soucitu, projevů soustrasti a čistého nedostatku víry se nesla tiskem několik týdnů a prokázala tak, do kolika lidských životů Steve Lee zasáhl.

V listopadu 2010 dostala americká kancelář privilegium vydat album CRADLE OF FILTH Darkly, Darkly Velus Aversa. Skandální extrémní metalová skupina vstoupila na Billboard Top 200 chart z 99. místa s téměř 6 000 prodanými kopiemi za první týden. Album také debutovalo na místě 10. v Independent chart a na 7. v Hard Music.

Zvýrazněním několika posledních týdnů roku 2010 byla jistě metalová královna DORO: slavila své výročí s 25 Years Of Rock vydaném na CD i DVD. A samozřejmě netrvalo dlouho než se slečna Pesch vrátila na stage – doprovázela MOTÖRHEAD na jejich německých štacích. Švédští HARDCORE SUPERSTAR se vrátili se Split Your Lip, což se ukázalo jako skutečná slavnost street metalu.

SAMAEL ze Švýcarska zakotvili na temné straně síly: vydali EP Antigod o nový hudební materiál se s fanoušky podělili na turné s ROTTING CHRIST. BEHEMOTH je také špatnou kapelou, pokud se chcete dostat do vánoční nálady. O tom svědčil i DVD set Evangelia Heretika – The New Gospel. Poslední vydané věci roku 2010 dodali CANDLEMASS a jejich raritní kolekce Doomology. A samozřejmě NB přibrali nové členy do své rodiny: thrasheři DESTRUCTION se vrátili do starého útočiště a američtí prog doomeři WHILE HEAVEN WEPT se také upsali Nuclear Blast. A ještě navíc se k NB rodině připojili thrashová legenda FLOTSAM & JETSAM, dark metalová naděje BEFORE THE DAWN a ikona newyorského hardcoru BIOHAZARD.

Žádné komentáře:

Okomentovat