Blogger Widgets

čtvrtek 6. září 2012

Doktor obviněn ze smrti Paula Graye


Jak je vám jistě známo, 24. května 2010 zemřel baskytarista SLIPKNOT. Jeho odchod otřásl (a doteď otřásá) nejen samotnou kapelou, ale celým metalovým vesmírem. Proto je následující zpráva když už ničím jiným, tak v prvé řadě šokem určitě.

Doktor ze státu Iowa byl obviněn z neúmyslného zabití v souvislosti s úmrtím právě Paula Graye, jenž zemřel ve věku 38ti let na selhání srdce. Pitva prokázala, že Paul měl v krvi zvýšenou hladinu morfinu a náhražky zvané fentanyl.

Lékař Daniel Baldi také čelí obvinění ze smrti dalších sedmi pacientů, což dokládají soudní dokumenty podané na okresním soudu v Iowském Pulk County. Dr. Baldi je obviněn z toho, že baskytaristovi od roku 2005 psal recepisy, které obsahovaly silné dávky narkotik, přestože věděl o hudebníkově závislosti na drogách.

Obviněný doktor se cítí nevinen ve všech bodech obvinění. Jeho obhájce, Guy Cook, řekl novinářům, že bylo velmi neobvyklé, aby státní zástupce obvinil lékaře ze zabití, když se drogově závislý pacient předávkuje. "K nečekanému úmrtí může dojít i u těžce chronických pacientů aniž by souvisela s lékařskou péčí," řekl Cook. "To platí zejména u pacientů, kteří jsou drogově závislý nebo drogy jen užívají.."

A co k novým událostem prohlásila samotná kapela SLIPKNOT?:

"Vzhledem k tomu, že je pro nás ve SLIPKNOT rodině ztráta Paula Graye stále velmi čerstvá, tento nový vývoj v nás všech vyvolává vztek a smutek. Skutečnost, že tato osoba využila nemoci našeho bratra, zatímco byla v pozici, kdy měla pomáhat ostatním, každého v naší rodině pobuřuje. Můžeme jen doufat, že spravedlnost bude učiněno zadost tak, aby se to už NIKDY nemohlo nikomu stát! Naše myšlenky jsou s rodinami ostatních obětí. Plánujeme spolupracovat jak nejvíc budeme schopni, abychom mohli zajistit, že se taková tragédie už nebude opakovat, a ujistili se, že tento člověk zaplatí za to, co udělal."

Žádné komentáře:

Okomentovat