Blogger Widgets

středa 26. září 2012

Bubeník LAMB OF GOD: "Připomnělo nám to, že vážně děláme něco zvláštního"


O kauze Randyho Blythea toho bylo napsáno již tolik, že není třeba připomínat, co se vlastně stalo a děje. V nedávném rozhovoru pro Noisecreep se Chris Adler, bubeník LAMB OF GOD, byl dotázán, jestli pokračující právní strasti s naší milou zemí otestovali sílu kapely. "Myslím, že na osobní úrovni ano," odpověděl Chris. "Bylo to šokující a skličující shlížet na konci své kariéry na něco tak nečekaného. V mnoha ohledech jel tenhle vlak po kolejích dlouhou dobu, člověk zlenivěl a jen čekal až přijde vystoupení chystané na další den. Takže když se vykolejil tak rychle, byl to docela šok. Myslím, že jsou všichni otřeseni. Zpočátku se kolem sebe nevěřícně díváš, a pak to na tebe dolehne. Snažili jsme se najít nejlepší způsob, jak dostat věci zpátky na trať, ale zároveň jsme se v sobě zkoumali, co by mohlo být dál. Jaký je plán B? I když jsem trochu rezignoval, snažil jsem se najít nejlepší cestu, jak se dívat na věci a být schopen si z prožitých zkušeností vzít pro sebe to nejlepší."

Podle Adlera mu události pomohli najít v prvé řadě znovu cestu k tomu, proč začal dělat muziku, a to ho donutilo cenit si kapely dřív než doteď.

"Jedna z věcí, která bila do očí, bylo to, že i když jsme to dělali nějakých 17 let, je děsivé přemýšlet o tom, že bychom toho nechali - ale také nás to vrátilo do reality," řekl. "Připomene vám to, že vážně děláme něco speciálního; ale zatřese to s bezpečnou pozicí, z které můžete lehce spadnout. Moc lidí nemůže dělat, to co my a tohle nám to připomnělo. Když si uvědomím, jak křehká pozice to je, rozhodně mě to dostalo zpátky na úroveň jako na začátku - nervozita a všechno."

Adler také mluvil o úspěšném návratu LAMB OF GOD na pódia minulý měsíc během Knotfestu, na němž byl on a jeho spoluhráči přivítán jako válečný hrdina.

"Mezi klukama vážně k rozdílu nedošlo, stáli jsme spolu v zákulisí a samozřejmě se připravovali jako mnohokrát," řekl Chris. "Ale pocit byl úplně jiný. Znovu se objevil pocit vzrušení, nevinnosti a touhy po tom, co děláme. Byla tam hmatatelná energie, kterou jsme během několika posledních let začali asi vníamat jako samozřejmost, ale teď se znovu kompletně vrátila. Mimoto má pokračující podpora Randyho, byla, jak se na to dívám, budíčkem pro celou kapelu."

K tomu dodal: "Byl tam rozdíl (od vnímání z publika). Bylo to od začátku velmi patrné. Byl to den, vlastně dva dny, plný kapel a pak my a pak SLIPKNOT. Tak možná 20-30 minut přechodu mezi námi a předcházející kapelou. A téměř celou tu dobu dav skandoval Randyho jméno. Když jsme se blížili na stage, mohli jsme to slyšet. Předtím jsme slýchali děcka řvát název kapely. Ale tohle bylo zvláštní."

"Podívejte, byla to obrovská krize v naší kapele i rodině. Ale netušili jsme kolik lidí venku o tom vlastně ví. Byla tu nějaká komunita, která se vytvořila mezi kapelami, ale netušili jsme jak daleko to vlastně dosáhlo. Ale ti fanoušci nebyli nadšení jen z velké metalové show. Bylo to, jako bychom nevystupovali 20 let. Vítali nás zpátky. Energie, která se k nám dostala, byla hodně intenzivní. A to, v kombinaci s pocitem mezi námi, dalo vzniknout něčemu nezapomenutelnému. Dav vytvořil něco, na co nikdy nezapomenu."

1 komentář: