Blogger Widgets

úterý 14. srpna 2012

LABELY: Facedown Records


Facedown Records sice nepatří mezi největší labely, na které může člověk narazit, na druhou stranu je důležitý svým zaměřením na christian metal. Byl založen v roce 1997 bubeníkem NO INNOCENT VICTIM Jasonem Dunnem v kalifornském Fallbrooku (našel jsem i Menifee). Vydavatelství začalo svou existenci s několika 7" nahrávkami kapel jako OVERCOME, DODGIN BULLETS a BORN BLIND. Jak postupně label rostl, byl schopen podepisovat s kapelami smlouvy na kompletní alba. U Facedown vydali svůj materiál xDISCIPLEx a THE DEAL, jež sou obě známé jak na křesťanské, tak světské scéně. Stejně tak zde vydaly alba skupiny kanadských FIGURE FOUR, ONE-21 a POINT OF RECOGNITION. Facedown také podepsalo přímou smlouvu s partami jako xDEATHSTARx a xLOOKING FORWARDx.


Sestavy jako SEVENTH STAR a NODES OF RANVIER zde vydaly dobře přijímané nahrávky, ale bylo to Turn It Around od COMEBACK KID (sestava obsahuje členy FIGURE FOUR), které přitáhlo k vydavatelství pozornost. COMEBACK KID jeli k albu turné během následujících dvou let, ale nakonec opustili Facedown a podepsali smlouvu s Victory Records.

TAKE IT BACK!, WAR OF AGES, FOR TODAY, SLEEPING GIANT, reformovaná sestava NO INNOCENT VICTIM a mnoho dalších tvoří samozvanou „Facedown rodinu“. Není tomu tak dlouho, co Facedown podepsalo kontrakt s metalcore partami YOUR MEMORIAL z Twin Cities, A PLEA FOR PURGING z Nashville a southern metalovou kapelou REMOVE THE VEIL z Alabamy.

Jason a Virginia Dunnovi
Tato značka také hostí každoroční dvoudenní Facedown Fest v jižní Kalifornii. Festival je obvykle tvořen kompletním seznamem kapel Facedown Records a Strike First Records. Festival byl místem posledních vystoupení THE DEAL, xDEATHSTARx, xDISCIPLEx, SEVENTH STAR, a sloužil jako představení xLOOKING FORWARDx fanouškům Facedown dříve, než byla s kapelou podepsána smlouva. Popularita tohoto festivalu hodně narostla a v listopadu 2005 tak byly přidány další dva dny v Annapolis v Marylandu kvůli pohodlí východní části USA, protože se spousta lidí do Kalifornie jen tak nedostane.

SUBLABELY

Strike First Records

Tento menší label vznikl v roce 2003 a nyní patří pod Facedown. Především poskytuje služby menším kapelám a někdy slouží jako takové „cvičiště Facedownu“, protože některé jeho kapely jako BLOODY SUNDAY, KINGSTON FALLS, CALL THE PRESERVE a WAR OF AGES později přešli právě k větším Facedown Records. Všechny věci, které vyjdou u Strike First, jsou v limitovaných edicích a nejsou vyrobeny z plastu, ale recyklované lepenky.

Dreamt Music

V druhé polovině roku 2007 Facedown Records oznámilo novou značku, rockově založený Dreamt Music. Jeho duchovním otcem je opět Jason Dunn a zaměřuje se na křesťanský alternativní a klasický rock, na rozdíl od svých christian metalově orientovaných protějšků Facedown a Strike First Records. Na svém kontě má např. These Mountains Are Safe od SHAPES STARS MAKE nebo I Am Undone od MY EPIC.


Žádné komentáře:

Okomentovat