Blogger Widgets

pátek 3. srpna 2012

Autoři blogu a jejich vyjádření ke kauze Randy Blythe


Za poslední dobu jsme se snažili přinést čerstvé informace kolem situace frontmana LAMB OF GOD. Přinesli jsme i nějaké názory z různých stran. Došlo nám, že by mohlo být na čase, kdy se i my připojíme se svými názory na danou věc. Navíc je to vzhledem k jeho propuštění na kauci skvělá příležitost. Pokud to vyvolá diskuzi, tak jedině dobře. Tak jdeme na to.

Kozel:

Nebudu zastírat, že Randy patří k mým nejoblíbenějším zpěvákům. Je tudíž možný, že moje touha po jeho osvobození (to už máme zdárně za sebou, alespoň prozatím) a snad i očištění je trochu zastřena právě touto náklonností.

Je jasný, že se ke mě nemají šanci dostat veškeré informace, které má k dispozici policie nebo právníci. Ale i z toho mála, co jsem se dočetl, mi pořád nikdo nedokázal, že má Randy nejen zásadní, ale jakoukoli vinu na smrti Daniela. Pokud jde někdo na koncert metalový kapely, byl by dost blázen, kdyby věřil, že bude sedět v sedačkách někde v opeře. Nevim o tom, že by se nějaký koncert obešel bez zranění. To k tomu prostě patří. A LAMB OF GOD prostě není kapelou, která miluje fanoušky na podiu. A když vám někdo leze do osobního prostoru (a je jedno, jestli tam byl Dan poprvý nebo po desátý), můžete být sebevětší flegmouš, ale po jistý době vás to vytočí.

Tenkrát sem v Abatonu nebyl a pochybuju, že se někdy někdo dozví jak to přesně bylo. Mě spíš nejde do hlavy, jak někdo může ukázat prstem a říct: "ty za to můžeš." Jo, kdyby Randy někoho na stage umlátil mikrofonem nebo dotyčnej spadl a odvezla ho rychlá, pak se můžeme bavit o vině. Ale takhle ho obvinovat z ublížení na zdraví s následkem smrti  nebo jak tomu říkaj? Blbost. Osobně bych byl pro to, aby Randymu zakázali sem jezdit (což bych na druhou stranu nevítal) a hlavně odškodnění pro pozůstalí (i když Dana to stejně nevrátí). Ale hrozit mu deseti rokama? Nejde o to, že je slavnej. I kdyby nebyl, bylo by to to samý, ale protože je slavnej, tak se o tom mluví. Na druhou stranu nechci ani zlehčovat Danovo úmrtí. Neznal sem ho, tak se mi o tom samozřejmě mluví snadněji. Celej incident je podle mě velmi nešťastná souhra ještě nešťastnějších náhod.

Čímž se dostávám ke stanovené kauci. Začínám nabejvat dojmu, že naše česká justice zase chytla příležitost, jak na něčem vyrejžovat prachy. Už jenom výše kauce 4 000 000? Copak Blythe vyvraždil nějakou vesnici? To je tak nebezpečnej pro společnost? Tuhle otázku radši nepokládat Tv Hovna. Nedávno ji dokonce zaplatil po druhý a stejně nemá jistý, že pojede domů. Přitom prohlásil, že se chce vyšetřování a soudu účastnit. Tak v čem je problém? Naštěstí měl soudce v hlavě víc než piliny a nakonec námitky státního žalobce zamítl a Randy může konečně domů.

Poslední věc, o který chci trochu podumat, je podpora. V ameru vyvolala tahle událost vlnu tsunami v podobě triček, peticí a nově i bojkotu český republiky. Nikdy tahle země neměla velkou pověst, ale díky tomuhle bude ještě víc v prdeli. TERROR jako první zrušili naplánovanej koncert. LAMB OF GOD v naší zemi s největší pravděpodobností už nikdy neuvidíme a vsadil bych se, že organizátoři koncertů a fesťáků budou mít velkej problem sem dostat velký jména. Možná se to ale časem srovná. Hlavně ale česká metalová komunita  nedokázala metalovýmu světu, že za Randym stojí, že je to zajímá a že jim to není lhostejný (myslím jak Randyho, tak celej případ). Neviděl sem na netu a ani neslyšel o tom, že by se chystala nějaká forma podpory Randymu nebo piety za Daniela (čímž netvrdím, že se tak vůbec neděje). Prostě česká povaha, který by měl někdo konečně vysvětlit, že nežijeme v komunismu, abychom se báli říct nahlas, co si myslíme.

Jaký je závěr? Z mého pohledu je Randy nevinej, z právního hlediska určitě. Jestli ho chcete odsoudit morálně, je to vaše věc. Daniel zemřel smutně a tragicky a věřim, že stín události tu bude ještě dlouho. Nejvíc mě mrzí, že o celé věci mlčí česká metalová komunita. Ale, když chceme, nechme masmedia z nás udělat zas jednou prasata a ukažme metalovému světu, že nám je to u prdele jestli sem budou kapely jezdit. Však můžem pak tvrdit, jaký to sou čůráci, to nám jde nejlíp=o) Randy i kapela mají mou podporu a rodině i přátelům Daniela přeju hodně silné nervy a posílám upřímnou soustrast. Snad se za Dana budu moci někdy na nějaké akci účastnit minuty ticha. RIP a FreeRandyBlythe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jessi:

Nechci se moc opakovat, kolega svým vyjádřením nade mnou nazval spousty věcí pravými jmény. Nehodlám si ani hrát na Tomia Okamuru, který se rád vyjadřuje ke všemu a řešit, zda je Randy vinný, či ne. Nevím, co přesně se osudnou noc událo, takže v tento moment je to bezpředmětné. Randy byl pouze obviněn a o jeho budoucnosti rozhodne nezávislý soud. Věřím, že spravedlivě. Zaráží mne, ale celkový postup policie, ta si musí být sakra jistá tím, co činí a dále naše justice, v čele se systémem kauce. Díky ní musíme být pro smích celému světu. Stanovit kauci a teprve potom posuzovat, zda bude vlastně povolena a za jakých podmínek, s tím, že se může ještě státní zástupce x-krát odvolat vůči rozhodnutí soudu a člověk ve výsledku sedí skoro 2 měsíce ve vazbě a pořád neví na čem je. Prostě ostuda, která řadí ČR někam k banánovým republikám. USA svým nezájmem také nepomáhají, což vyvolává právě ve Spojených státech napětí, které přiživují zahraniční media, ty přebírají zprávy ohledně případu od našeho bulváru, který udělal z Randyho vraha malých dětí. A co se bude dít dál? 

Včera (2. 8. 2012) byl randy propuštěn z vazby a nic mu nebrání k opuštění naší země. Soud mu totiž pas neodebral. Osobně si myslím, že se bude chtít soudu účastnit, ostatně to i sám potvrdil, pokud ne, tak kauce, která není zrovna malá, propadne státu. Soud proběhne v jeho nepřítomnosti (bude souzen jako uprchlý) a pokud ho odsoudí, pak na něj bude vydán mezinárodní zatykač. A vzhledem k tomu, že LOG jsou kapelou, která koncertuje po celém světě, tak bude mít docela problém (minimálně v EU) - USA  ho ČR nevydají (nevydávají svoje občany), ale jiné státy ho zatknout a vydat mohou. Už jen z tohoto důvodu si myslím, že se bude na přelíčení nějakou formou podílet, minimálně pošle svého právníka. A jak to dopadne? Jo, to si budeme muset počkat, dle rychlosti našich soudů to tipuji na pár let.

Žádné komentáře:

Okomentovat