Blogger Widgets

středa 25. července 2012

Finská parta NORTHER hlásí rozpad


Finský metal přišel o jednu z velkých hvězd tamního melodic death metalu. Pokud jste se ještě nerozhodli o účasti na letošním Brutal Assaultu, tak vězte, že je to poslední koncert, který odehrají. Po rozkliknutí si můžete přečíst prohlášení, které kapela ke svému ukončení vydala:

"Po dlouhé a pečlivé úvaze oznamujeme, že jsme se rozhodli ukončit kapelu NORTHER.

Během loňského roku bylo jasné, že nejsme schopni dělat turné a koncerty tak, jak bychom si přáli kvůli komplikované a časově náročné životní situaci členů. Byli jsme nuceni nabrat sezónní členy a zrušit mnoho koncertních nabídek. Prostě nemůžeme fungovat jako aktivní i pracující kapela a je jasné, že tyto problémy v budoucnu nelze vyřešit.

To je vše, i když to nebylo snadné rozhodnutí, dospěli jsme v kapele k názoru, že pustit to k ledu je správná věc. Není v tom žádné drama, je to společné rozhodnutí a všichni jsme nadále dobří přátelé.

Poslední show NORTHER bude 10. srpna na Brutal Assaultu v České republice.

Nicméně, většina z nás funguje stále v jiných kapelách: Jukka (Koskinen, baskytara) ve WINTERSUN a AMBERIAN DAWN, Aleksi (Sihvonen, zpěv) v MEDICATED a ASXX, Daniel (Freyberg, kytara) v NAILDOWN, Heikki (Saari, bicí) v NAILDOWN, TUONI a AMBERIAN DAWN, a Kristian (Ranta, kytara) ve svém sólovém projektu.

NORTHER by chtěli poděkovat hlavně svým FANOUŠKŮM, přátelům a partnerům za jejich podporu během posledních 12 let. Naše velké pozdravy také patří Tuomi Luomovi, našim bývalým členům Toni Halliovi a Petri Lindroosovi, a producentu Anssi Kippo za jejich přínos. Byla to pekelně dobrá jízda a sdíleli jsme spolu opravdu nezapomenutelné chvíle!" 

Od roku 2000, kdy kapela vznikla, má na svém kontě 6 plnohodnotných alb, dvě EP, DVD, čtyři singly a soundtrack k finskému filmu V2


Žádné komentáře:

Okomentovat