Blogger Widgets

úterý 19. června 2012

Ve věku 69 let zemřel zakládající člen HAWKWIND John Harrison

Harrison je ten zcela vlevo

Cleopatra Records vydali následující prohlášení:

"S velkým smutkem chceme oznámit, že John Harrison, zakládající baskytarista legendární space rockové skupiny HAWKWIND, zemřel ve spánku 26. května 2012. John trpěl Huntingtonovou chorobou, která mu byla diagnostikována v roce 2005. V době smrti byl John v péči kliniky Garden Crest v Los Angeles. Jeho ošetřovatelé prohlásili, že odešel pokojně okolo osmé hodiny večerní místního času. 28. května by oslavil 70. narozeniny."

Johnovi pulzující a nápadité basové party nahrávce kapely z roku 1970 s názvem Hawkwind položily základy pro vlivný zvuk HAWKWIND. Po svém odchodu ze skupiny, John také pracoval jako úspěšný producent a technik ve Village Records v Los Angeles."

Bývalý kytarista HAWKWIND Huw Lloyd-Langton v prohlášení uvedl: "John byl nedílnou součástí tvorby HAWKWIND a jejich eventuálního úspěchu. Jeho upřímný, pevný charakter a hraní udržoval celou věc v celku během prvního roku existence kapely (víc než si myslíte)! Všichni, kteří s ním pracovali a šli v jeho šlépějích, tj. Lemmy =o) a všichni Hawkfans, mladí i staří, ať jste kdekoli, jsme mu velice zavázáni! Může rock in peace ať už je kdekoli!"


RIP



Žádné komentáře:

Okomentovat