Blogger Widgets

pondělí 4. června 2012

Slovní průjem kytaristy SEVENDUST o (nejen) novém projektu


CALL ME NO ONE je nový projekt dvou členů nu-metalové skupiny SEVENDUST, bubeníka Morgana Rose a kytaristy Clinta Loweryho. Debutové album Last Parade vychází již 5. června. První single, Biggest Fan, je možno stahovat na iTunes už od 24. dubna.

Sestavu CALL ME NO ONE pak doplňují baskytarista Rek Mohr (HURT) a kytarista Alan Price (SOULS HARBOR, SHINEDOWN). Kytarista Clin Rowery na svém oficiálním blogu zveřejnil opravdový "slovní průjem" a ten zní asi takto:

Sedím doma na gauči se svojí ženou dva dny před vydáním projektu CALL ME NO ONE.

Byl to dlouhý proces zrealizování této věci. Věřím, že skutečná práce začala po nahrání aktuální nahrávky. Obchodní dokončení někdy zničí radost z vaší hudby. Po nahrávacím procesu se to stane chladnou a bezcitnou věcí. Veškeré vzrušení a kreativní myšlení, které přichází, skládání písní, debatování o tom, co bude lepší, překonání strachu z toho, jestli jste schopni překonat všechny zbytky vůle. Je to pro mě emocionální horská dráha, ale v dobrém slova smyslu. Poté začíná proces s vydáním - "podnikatelé" vezmou vaši muziku, jako když vám vlastní dítě vyrvou z náručí a mají k němu malí nebo vůbec žádný vztah, říkají vám, kterou skladbu byste měli vydat; říkají vám, co se jim nelíbí a takové věci. Jsou někteří, kteří věc jeden týden chválí a další týden se jim nemůžete dovolat.

Po dokončení nahrávky jsme museli kompletně celý management vyměnit, protože kladl zmatené otázky a několikrát měnil plány. Bez ohledu na to, co jste udělali, je tu určitý druh boje s labelem o celé prezentaci nahrávky. Jak chceme předat těmto lidem to, co jsme udělali, je to velmi intenzivní zápas, kdy má každý zúčastněný veškeré odpovědi, ale když přijde na ně přijde čas, ti lidé tu nejsou nebo zapomněli své nápady a nebo dotyčné odpovědi. Kéž by tomu bylo jinak, i když jsem na toto zvyklý. Je tu ale i pár lidí, kteří dělají proces příjemným. Artwork, někteří lidé z labelu opravdu dosáhnou toho, o co se snažíte; někteří mě naučili věci, které jsem neznal, a představili skvělé nápady a strategie. Je to dobré, zlé a, pro jistotu, odporné. PENÍZE jsou vždy problém. Peníze lidí dostanou z prodeje nahrávky, provize, "ruce v hrnci" a - můj oblíbený výraz v průmyslu - "tohle je průmyslový standard", když mluví o svém kousku koláče. To mi přijde vážně k smíchu.

Myslím, že za tím máme dobrý tým. Myslím si, že jim na tom záleží jako mě? Ani náhodou. Ale věřím jedné věci: lidi pohání vidina peněz. V hudebním průmyslu věřím málo věcem, ale věřím tomu, že lidé v byznysu chtějí peníze a moc. Pokud je vaše kapela v tomto za jedno, pak můžete také něco získat.

Každého z nás pohánějí jiné věci; u mě to bývala sláva a peníze. Teď je to bezpečí, podpora a dlouhý život. Chci dělat hudbu a vydělat dost, abych přežil, chci být schopen podporovat svou rodinu děláním toho, co miluji. Chci dělat upřímnou muziku a růst jako hudebník. Opravdu se nestarám o obrovský prodej nahrávek; jsem raději, když lidé přijdou na koncert a připojí se tímto způsobem. Lhal bych, kdybych tvrdil, že nechci velký počet lidí, kterým se to líbí, protože to je důvod, proč to dělám. Dělat to, co udělalo mnoho kapel pro mě: poskytnout útěk. Tunel z reálného života do lepších myšlenek než jaké denně zažívám. Miluji situace kdy si na letišti nebo v MHD dám sluchátka do uší a posloucháním něčeho se prostředí kompletně změní. To je ten cíl.

Zdaleka nejlepší věcí na tvůrčím procesu je ten čas několika dnů před vydáním a den, kdy se to stane. Konečné sdílení s lidmi, kteří podporují to, co děláte, poslouchání kladů a záporů o hudbě, artworku a textech. Lidé jsou tak odlišní v tom, co se jim líbí a nelíbí. To je to, o čem to celé je.

Zajímá mě, co říkají lidé z labelu, protože někteří z nich jsou cévou, která to dostane k lidem, takže s nimi musím pracovat a některé z nich respektuji za to, co dělají. Ale kdybych mohl jednoduše každou nahrávku lidem předat a přeskočit celý proces, udělal bych to. Jenže musím být součástí většiny nahrávek, spoléhat se na celý stroj. Který může být skvělý a nebo shodit celý produkt, který dělám. 

Nemůžu se dočkat až uslyším, co si lidé myslí o CALL ME NO ONE - Morgan a já jsme na tom tvrdě pracovali, bylo to daleko od zdrojů většiny kapel a kolem sebe jsme měli skvělý tvůrčí tým. Měl jsem podporu rodiny a přátel a jiných skupin i kolegů. Naučil jsem se mnoho o zpívání a nemohu se dočkat až půjdu tam ven a zkusím to na živo. Vtáhli jsme do toho Alana Price a Reka Mohra, aby tuhle věc hráli s námi na živo a miluju tyhle kluky. Velcí hráči a pozitivně naladění kocouři, bez pochyby.

Budu schopen pracovat s davem, udržet svůj hlas, zpívat věci správně a dobře?? Kdo ví?? Brzy to zjistím. Řeknu to takhle: Vydám ze sebe to nejlepší, co mám, a věřím, že to budeme skvělá živá kapela. Chci učinit prohlášení pro méně známé. Anti-rock hvězdy, rockové kapely obyčejných týpků, buďte upřímní k lidem, když říkáte věci jako "Tohle je naše vůbec nejoblíbenější město" - pokud to tak skutečně je.

Právě jsem ztratil svého otce, Willieho Loweryho - prvotní důvod, proč tohle dělám. Celý svůj život dělal hudbu. Celý život věřil, že to dokáže posunout o úroveň výš. Sledoval jsem ho, když hrál na kytaru v asistenčním domě jako by hrál před vyprodaným stadionem. Nikdy neztratil naději; byl na sklonku života a věřil v hudbu - nikdy ho to neopustilo a nikdy nepřestal hrát.

Ztratil jsem otce, ale získal jsem zpět své odhodlání.

Udělám cokoli, aby to v hudbě přežilo - zajištění pro mou rodinu a pomoc jiným kapelám, aby toho dosáhly. Tečka. On to dělal až do úplného konce, a stejně tak to budu dělat já.

Tuto nahrávku věnuji jemu, mé ženě a synovi a Bohovi, který mi dal život, lásku a hudbu.

Miluji každého, kdo toto čte - jo, řekl jsem. Doufám, že tě obklopuje mír a láska si tě najde...

Bůh ti žehnej.

P.S.: Těšte se na úterý - Slibují vám, že lidé, kteří to udělali, udělali to opravdu s úctou."

Na začátku jsem si říkal, že ke Clintovu projevu něco dodám, ale nakonec podle mě ani není co. Aspoň si poslechněme single Biggest Fan:

Žádné komentáře:

Okomentovat