Blogger Widgets

neděle 20. května 2012

VÍKENDOVÝ TROJTIP: Engel, Atoma a War Of Ages


V dnešním hudebním trojtipu si představíme kapely, kterým jsme se na blogu dosud nevěnovali a nedávno vydali nová alba. Myslím, že rozhodně stojí za povšimnutí.

Prvním tipem jsou švédští modern melodic death metalisti ENGEL. Pocházejí z Göteborgu, což je mekka melodic death metalu a 18. května (2012) vydali své třetí studiové album, to se jmenuje "Blood Of Saints." Z něj si představíme song "Question Your Place." K videoklipu přidám pár svých postřehů. Hned na jeho začátku můžete vidět svázaného chlapíka v masce dýdžeje, který si říká Deadmau5. A proč? No nuže proto, jelikož Deadmau5 se postaral o celý mix a ten je řízlý dubstepem. Zní to hodně podobně songu "Get Up!" od KORN, kde zase úřadoval Skrillex. Nemůžu si pomoct, ale dále v písni prostě uslyšíte "In Flames" a celé je to zakončené krvavou diskotékou, která jej jak vystřižená z filmu Blade. Novou desku jsem zběžně slyšel a mohu jí s klidným svědomím doporučit. Prim hrají kytary a elektronika, dubstep je použit vkusně a jen snad ve dvou písních, takže se není čeho bát. Hudebně mě deska dosti připomínala výše jmenované "In Flames" a rozhodně se jedná o doposud nejlepší album kapely.

ENGEL - "Question Your Place"



EDIT (22.5.2012) Celé album "Blood Of Saints." nyní k poslechu níže:




Druhým tipem je ATOMA. Poměrně nový švédský projekt, který vznikl z popela doom metalové skupiny SLUMBER v lednu roku 2011. Kapela působí žánrově na poli post rocku/metalu/ambientu/elektroniky a jak jsem se dočetl, skupina je zajímavá tím, že jako jeden z hlavních nástrojů používají syntetizátor, který navozuje vesmírné nálady. Dne 2.4. (2012) propustili do světa debutové album, to nese jméno "Skylight" a níže si z něj můžete poslechnout ochutnávku s názvem "Bermuda Riviera." Oficiální popis alba zní takto: "Dech beroucí cesta na konec vesmíru. ATOMA představuje atmosférický apokalyptický epos, který pojednává o tom, že se planeta země stává nehostinnou. Skupina astronautů se snaží najít na cestě neprobádaným vesmírem nový domov pro lidstvo."

ATOMA - "Bermuda Riviera"




A do třetice všeho dobrého, WAR OF AGES. Křesťanští metalcorový bijci z USA, kteří letos slaví 10 let své existence, vydali 24. dubna své páté album s názvem "Return To Life." To si trochu přiblížíme videoklipem k písni "Silent Night." Album rozhodně není nejlepším řadovým kouskem kapely, ale za poslech určitě stojí, o čemž se můžete sami přesvědčit níže.

WAR OF AGES - "Silent Night"

Žádné komentáře:

Okomentovat