Blogger Widgets

úterý 22. května 2012

Power Metalová Balada 3


Ďalší článok zo seriálu o nežnejších skladbách zo sveta power metalu je tu. Tak ako vždy aj dnes dostanete nášup troch balád od rôznych skupín. Jazda môže začať.

Fighting The Darkness


Pieseň od Primal Fear nájdete na albume New Religion z roku 2007. Z nejakého dôvodu rozdelili celú pieseň na tri epizódy Fighting The Darkness (3:37), The Darkness (3:51) a Reprise (1:16), ktoré nasledujú na doske bezprostredne za sebou. Prostredná epizóda je inštrumentálka. Posledná je len opakovačka refrénu z prvej, ktorej text je veľmi dojemný. Nebudem však viac prezrádzať, spevák má skvelú anglickú výslovnosť a ja verím, že mu bezproblémov porozumiete.


Keep The Flame Alive


Po odchode gitaristu menom Timo Tolkki zo skupiny Stratovarius a informáciách o jeho schyzofrénii boli otrasení mnohí fanúšikovia tejto bandy. Timo sa však nevzdal svojho remesla a zakladá svoj projekt pod názvom posledného demo albumu z roku 2007, ktoré napísal pre Stratovarius - Revolution Renaissance. Toto demo je podkladom pre jeho debut z roku 2008 s príhodným menom pre nový začiatok, New Era, kde sa nachádza aj pesnička z nášho výberu. Úlohy speváka sa v nej ujal hosť Michael Kiske, ktorému presne tieto skladby sedia.


Starfire


Na skupinu DragonForce si ľudia utvorili názor tak, ako ich aj počujú hrať. Veľmi rýchlo. Speed tohto kalibru sa už nezapisuje do sonických, ale svetelných rýchlostí. Niektorí sa sťažovali, že kapele chýbajú pomalšie skladby. Je pravda, že ich je ozaj príliš málo. Jednou z takých je balada na ich debute z roku 2003, Valley of the Damned. Album však bolo nahrávané vo viacerých štúdiách a mix ani master nestáli za veľa. Vďaka bohu sa rozhodli svoju prvotinu vydať ešte raz a tentokrát ju poriadne namixovať a namasterovať. Pokiaľ ste skupinu ešte neodsúdili, určite dajte tomuto počinu šancu, mnohí vidia práve túto dosku stále ako ich najlepší výtvor. Kapela vydala svoj posledný album s názvom The Power Within tento rok. Vystupuje na ňom nový spevák a, po vypočutiach fanúšikov, obsahuje rôznorodejšie sklady, čo sa týka tempa.

Žádné komentáře:

Okomentovat