Blogger Widgets

neděle 27. května 2012

Mike Shinoda o tvůrčím procesu LINKIN PARK


LINKIN PARK se nadále vyvíjejí při práci na každém novém albu, a to se týká i metody psaní nových skladeb. U procesu na novince Living Things tomu není jinak a Mike Shinoda nám k tomu řekne víc

Pro MTV News (Pozn.: tomuhle zdroji jsem se chtěl vždycky vyhnout, ale přijít to asi muselo) řekl: "Je to opravdu jiné. Mám dojem, že jsme vyvinuli veliké úsilí, abychom se dotkli všech základů všech různorodých věcí, které jsme kdy dělali a zároveň to dostali do každé písně. Není to jen jediné album, ale každá skladba. A pak také špetku některých věcí, které jsme naopak nikdy předtím nedělali."

Zpěvák přiznává, že tvůrčí proces kapely není zrovna jednoduchý. Vysvětluje: "Náš proces psaní je divná, amorfní věc. Některé kapely, jen pro perspektivu, jamují a pak píseň napíší, následně nahrají, potom namixují a skladbu dokončí...takhle to my neděláme. Děláme všechno najednou, každý krok. Od okamžiku, kdy vložíme věci do notebooku, už ji jen trochu namíchám."

Shinoda říká, že jeden takový song, který vznikl tímto způsobem, je Castle Of Glass, kde jeho hlasový projev byla první část písně, že skoro všechno, co je na tracku slyšet, vzešlo z prvního dema, od kterého se postavila celá skladba.

Jiná píseň, Until It Breaks, vznikla sloučením skladeb. Shinoda vysvětluje: "Bylo to asi ze čtyř demo nahrávek, z kterých vyplynulo, že nemůžou na žádný způsob fungovat individuálně, ale když je dáte všechny dohromady, dělají něco doopravdy zajímavého. Má to v sobě opravdu nepříjemný a divný pocit, a pro mě byla zábava tuto skladbu dělat."

Novinka LINKIN PARK, Livng Things, spatří světlo světa 26. června. Zatím si aspoň můžeme dát videoklip k Burn It Down


2 komentáře: