Blogger Widgets

středa 9. května 2012

HUDOBNÝ TIP DŇA: Time Concerto - Broken Faith



S radosťou predstavím dnešný tip na dobrú muziku. Je ním skladba Broken faith z rovnomenného dema z roku 2010. Naspievala ho kórejská kapela Time Concerto. O skupine sa toho veľmi veľa nevie, najmä z dôvodu, že novinky o nich sa po anglicky zrejme ani nedajú nájsť. Z toho, čo som však našiel, som si dal dokopy približný obraz. Skupinu založil spevák, LEE Sang-Geol, ktorý spieva už dlhšiu dobu. Naspieval rôzne džingle, openingy a endingy, soundtracky seriálov v južnej Kórei. Asi v priebehu roku 2009 začal dávať dokopy svoju kapelu, ktorá má hrať niečo ako Neo-Baroque / Melodical Symphonic Metal, čím pre mňa vzniklo len ďalšie pomenovanie power metalu.


Chlapci sa rozhodli koncertovať, koncert natočiť a publikovať svoje výkony na internete. Spevák dostal do vienka (neveril by som, že to poviem) ešte lepší hlas ako Michael Kiske, aj keď taká legenda sa len spevom trumfnúť dá asi ťažko. Na koncerte predviedli rôzne covery ako Center Of The Universe (Kamelot), Eagle Fly Free (Helloween), Forever (Kamelot) a svoju pieseň z prvého demo albumu. Kapela hľadá nejakého basgitaristu a hráča na klávesy. Všetci členovia sú kórejci a až na jednu výnimku už majú za sebou isté pôsobenie v iných kapelách (AvaloniA, MindPrint, Tristan's Violet Castle a iné). Doteraz vydali 3 demo albumy (každoročne jeden) a fanúšikovia dúfajú, že sa dočkajú tento rok ich debutu.


1 komentář:

  1. Poslechl jsem si a musím uznat, že to není špatné. Zpěvák má výborný hlas, ale mě osobně v tom anglickém zpěvu vadí ten korejský přízvuk, jináč by to bylo bez chybičky.

    OdpovědětVymazat