Blogger Widgets

pátek 4. května 2012

Dnes skonal Adam "MCA" Yauch, člen BEASTIE BOYS



Dorazila k nám naprosto zdrcující zpráva, Adam "MCA" Yauch, člen legendárních Beastie Boys, dnes skonal ve věku 47 let. Tato zpráva přichází jen několik týdnů poté, co byli Beastie boys uvedení do  Rock'N'Rollové síně slávy.

V roce 2009 Yauch oznámil, že u něj byla diagnostikována rakovina příušních a lymfatických žláz a tudíž započne s jejím léčení. Rapper se snažil se svým onemocněním bojovat a prošel si operací a radiační terapií, díky tomuto se zdrželo vydání desky "Hot Sauce Committee" a následné tour kapely.

Z tiskové zprávy Beastie Boys: " Jen s velkým zármutkem potvrzujeme, že dnes ráno po tříleté bitvě s rakovinou, zemřel ve svém rodném New Yorku muzikant, aktivista a režisér Adam "MCA" Yauch, bylo mu 47 let."

Jako člen Beastie Boys pomohl Yauch rapu k tomu, aby se dostal v 80. letech do mainstreamových vod a to díky prodejnímu úspěchu debutové desky "Licensed to III." V následujících letech se kapela dále vyvíjela a vydala elektická a kritikou uznávaná alba "Paul’s Boutique" a "Check Your Head" s nimiž slavila úspěch po celém světě. Jejich dopad na rockovou scénu je ohromný a dodnes bodují v hlavních vysílacích časech rockových rádií s takovými songy jako "No Sleep Till Brooklyn" či "Sabotage."

Zpráva o Yauchově smrti způsobila v rockové komunitě šok a mnozí hudebníci  vyjadřují svou upřímnou soustrast pomoci Twitteru. Patří k nim Slash, Linkin Park, Papa Roach, David Draiman z Disturbed, Fred Durst z Limp Bizkit, Randy Blythe z Lamb of God, Tommy Lee z Motley Crue's a další....


Žádné komentáře:

Okomentovat