Blogger Widgets

středa 2. května 2012

AXEWOUND vydají debut v létě



Poslední dva dny sledujeme nový projekt Matta Tucka (BULLET FOR MY VALENTINE). Nové informace vycházejí na povrch po malých dávkách, ale to si myslím nikomu nevadí.

Během volna mezi alby BULLET FOR MY VALENTINE, frontmana a hlavního skladatele Matta Tucka opanoval jistý neklid. S nabraným Jasonem Bowldem (PITCHSCHIFTER, KILLING JOKE), běžně nazývaný jako nejlepší session bubeník ve Velké Británii, a technikem Martynem "Ginge" Fordem (BULLET FOR MY VALENTINE), Matt vytvářel monstrózní riffy a složité metalové melodie v nahrávacích studiích Atrium ve welšském Cardiffu. Projekt nabídl úrodnou půdu pro Mattovu temnější a tvrdší chuť po metalu a brzy nabral další spoluspiklence v této věci, včetně Synystera Gatese z AVENGED SEVENFOLD k stvoření prsty spalujícího kytarového sóla ve skladbě Vultures.

Matt tvrdí, že vybrat zpěváka, aby vznikla odpovídající intenzita hudby, bylo snadné. "Prvně jsem volal Liamu Cormierovi (CANCER BATS). Měli jsme společné turné a já vždycky obdivoval zuřivou energii, kterou vnášel do vystoupení," Liam přiletěl z rodné Kanady, aby se připojil k Mattovi a Jasonovi (Bowld; ex-PITCHSHIFTER) ve studiu a začal nahrávat své pověstné vokály, které pozvedli nepojmenovaný projekt o další úroveň. "To byl okamžik, kdy mě to vážně dostalo," pokračuje Matt. "měli jsme před sebou něco zvláštního, něco mnohem většího než jen studiový projekt. Musíme s tím udělat koncertní šňůru!" Kytaristé Mike Kingswood (GLAMOUR OF THE KILL) a Joe Copcutt (ex-RISE TO REMAIN) byli vybráni, aby se připojili k sestavě metalová superkapela AXEWOUND byla na světě. 

Přísná Omerta okolo celého projektu trvala více než rok a jeho vyvrcholení proběhlo předáním tracků Machineovi (LAMB OF GOD), který je namixoval ve svém studiu v New Jersey.

Vedoucí track Post Apocalyptic Party AXEWOUND uveřejnili v pondělí (30. dubna) na radiu BBC a nyní je možno si jej bezplatně stáhnout na oficiálních stránkách www.axewounduk.com

Žádné komentáře:

Okomentovat