Blogger Widgets

středa 16. května 2012

10 rockerů, z kterých se stali úspěšní podnikatelé


Lidé, které si představíme v dnešním článku, neberou "NE" jako odpověď. Není proto divu, že po tom, co zdolali mnoho výzev zábavního průmyslu, se z nich také stali úspěšní podnikatelé. Rockeři vynakládají značné úsilí pro tvorbu hudby, ale tentokrát se jej rozhodli vložit do svého byznysu a rozhodně si nevedou špatně. Níže naleznete deset rockových hvězd, které září na obchodním nebi.


Sammy Hagar - Bývalý člen Van Halen, nyní zpěvák americké rockové superskupiny Chickenfoot, jeho obchodní zájmy zahrnují provoz několika restaurací, vlastní společnost na výrobu horských kol, ale jeho opravdové jmění leží v "Cabo Wabo," což je Sammyho značka tequily. V roce 2007 prodal 80% podíl společnosti za 80 milionů dolarů.


Maynard James Keenan - Tento excentrický zpěvák (Tool, A Perfect Circle) vlastní několik podniků s vínem včetně dvou vinic. Keenan je spolumajitel restaurace Cobras & Matadors, která sídlí v L.A. a jediným vlastníkem Arizonských vinic.


Jon Bon Jovi - Tato legenda původem z New Jersey byla v letech 2004-2010 spoluvlastníkem amerického fotbalového týmu Philadelphia Soul. V současnosti se věnuje společně s manželkou Dorotheou charitě, pomocí nadace JON BON JOVI otevřeli restauraci "Soul Kitchen," ta funguje na principu "Zaplať-kolik-chceš," jejím posláním je nakrmit hladové a podnítit platící zákazníky k pomoci potřebným.


Alice Cooper - Tato rocková legenda, která trvale sídlí v Arizoně, si v roce 1998 otevřela restauraci Cooperstown ve Phoenixu. Podnik vaří tradiční americké jídlo, jeho prodej je podpořen rockovými a sportovními rekvizitami, které se nacházejí v interiéru restaurace, vše skvěle funguje a Cooper si tímto připisuje další úspěch ve svém již tak plodném životě.


Travis Barker - Tento 36-letý budeník Blink 182 vlastní oděvní značku "Famous Stars and Straps." Dále je majitelem franšízy fastfoodu "Wahoo's Fish Taco," společně s MTV hvězdou Robem Dyrdekem jsou obchodními partnery ve firmě, která zastupuje další oděvní značku, ta nese název "Rogue Status."


Joe Perry - Kytarista Aerosmith zaštítil svým jménem pálivou omáčku "Rock Your World Hot Sauce," setkat se s ní můžete v Hard-Rockových restauracích po celém světě. Jejím velkým fanouškem je kulinářská hvězda Rachael Ray, ta jí propaguje ve své kuchařské TV show.


Vince Neil - Frontman Mötley Crüe je majitelem vlastní značky Tequily, vinařské společnosti, baru, v Las Vegas vlastní dva tetovací salóny a strip klub. Když dojde na podnikatelský um je Neil skoro neomylný a umí si vybrat, kam správně zainvestovat své peníze.


Ted Nugent - NUGE využil svou lásku k přírodě k velkému obchodu, který realizuje pomocí zásilkové služby, v tom využívá svého jména k prodeji videa, knih nebo loveckých potřeb.


Gregg Giuffria - Poté co Gregg strávil mnohá léta hraním na klávesy pro kapely Angel, Giuffria and House nebo Lords, obrátil svou pozornost do světa hazardu, kde si založil multi-milionovou společnost, která se zabývá návrhem a výrobou hracích automatů nebo tématických atrakcí pro zábavní parky. Giuffria je také spolumajitelem hotelu a kasína v americkém Biloxi.


Gene Simmons - Podnikatelský životopis ikony KISS zahrnuje vydávání vlastního časopisu, vlastní nahrávací společnost, překladatelskou agenturu, mini-golfové hřiště a v roce 2012 si pořídil hospodu a restauraci v jednom, ta nese jméno Rock & Brews a nachází se v Kalifornii.


Zdroj článku: noisecreep.com

2 komentáře: