Blogger Widgets

neděle 15. dubna 2012

VIDEOPŘEKLAD: Slipknot - Snuff



"Snuff" je balada americké metalové kapely SLIPKNOT. Vydána byla 28. září roku 2009 jako pátý singl z jejich čtvrtého alba All Hope Is Gone. Jedná se o poslední singl kapely, který byl zveřejněn před smrtí jejich baskytaristy Paula Graye, ten zemřel 8 měsíců po jeho vydání. Zpěvák skupiny Corey Taylor, který je autorem písně, provedl její akustickou úpravu a tu interpretoval jako poctu Paulovi na turné své druhé kapely Stone Sour.

VIDEOKLIP: Ten má podobu krátkého filmu, premiéru si odbyl 18. prosince 2009 v 9:09 hodin. Režisérsky se na klipu podíleli Shawn "Clown" Crahan a P. R. Brown. Herecké obsazení obstarali slavný herec Malcolm McDowell, Ashley Laurence a sám Corey Taylor, pro něhož to byl v pořadí již třetí klip Slipknot, ve kterém se objevil bez masky. Níže můžete zhlédnout samotný klip s českým překladem, na můj požadavek ho před nějakou dobou přeložila Snowi z videacesky.cz. Osobně si myslím, že tato píseň je o chlapovi, který je ve vztahu s dívkou a velmi ji miluje, ale tento vztah ho trhá na kusy a on se z něj musí dostat ven.

Pár zajímavostí:

*Slovo "snuff" původně označovalo plechovku drcených listů tabáku, ten se inhaloval pomocí nosu  a nejvíce  se rozšířil (především v Evropě a Asii) v 17. století. Jak u obyčejných lidí stoupla obliba kouření tabáku, šňupací tabák se rázem stal nóbl způsobem vychutnání si nikotinu..

*V krátké filmovém videoklipu uvidíme bělovlasého recepčního s elegantním motýlkem, který se pohybuje za skleněným oknem recepce, není jim nikdo jiný, než herec Malcolm McDowell - nejlépe si ho vybavíte asi z filmu Stanleyho Kubricka Mechanický pomeranč. Malcolm ztvárňuje především záporné postavy, velmi často hraje v horrorech, většinou postavy nebezpečných masových vrahů a psychopatů nebo šílených vědců a lékařů.


2 komentáře: