Blogger Widgets

neděle 29. dubna 2012

Angela Gossow (ARCH ENEMY) o zavření Roadrunner Records


O tom, co se vlastně s Roadrunner stalo a proč WMG zavřelo světové pobočky, se oficiálně nejspíš nic nedozvíme. Avšak tato věc nenechává lidi chladnými. Posledním, kdo se k tomu vyjádřil, je zpěvačka ARCH ENEMY, Angela Gossow:



Metaloví fanoušci přestali hudbu kupovat, stahují ji "zdarma". Labely už prodejem muziky nevydělávají peníze.

Labely nejdříve sníží počty kanceláří a zaměstnanců, potom vyhodí umělce, kteří nevydělávají dost peněz prodejem CD. Metalové skupiny jsou první, které jsou na řadě. Je to malý zdroj oproti mainstreamové hudbě.

Kapely již nedostanou podporu štítku, takže nedostanou podporu na turné, aby mohli jít ven a udělat si live profil nebo si ještě udělat dobré jméno jako živá kapela. Cože je jediný skutečný příjem skupiny v dnešní době.

To má za následek obecně nedostatečnou nabídku turné.

Mnoho kapel už nemůže vyjít z příjmu turné pokud nebudou mít adekvátní nabídky. Zejména novější umělci. Kapely přestanou koncertovat, uvidíte jen okruh starých velkých kapel (METALLICA, IRON MAIDEN atd.), ale žádné z z oblíbených malých/undergroundových umělců nebo nových umělců, protože si to prostě nebudou moct dovolit.

Pokud kapely nebudou moct vydávat svou muziku a jít ven a hrát živě, dřív nebo později se rozejdou kvůli nedostatku motivace a nějaké odměny.

Metalová scéna ztratí spoustu inovativních a vzrušujících a různorodých kapel a mnoho fanoušků nikdy neuvidí své oblíbené skupiny naživo. Jaká nudná, korporativní, neefektivní budoucnost nás čeká.

A to vše je ve VAŠICH rukou. Pokaždé, když ripujete muziku a zavěšujete ji na web, můžete si říct "Je mi jedno jestli má oblíbená kapela zemře."

Přemýšlejte o tom. Dvakrát.

2 komentáře: