Blogger Widgets

středa 14. března 2012

ROZHOVOR: Adam Dutkiewicz o opětovném sjednocení Killswitch Engage


Přinášíme rozhovor s Adamem Dutkiewiczem, kytaristou a vokalistou skupiny Killswitch Engage. Adam tento rozhovor poskytl v půlce února serveru noisecreep.com. Rozhovor se točil okolo opětovného návratu bývalého zpěváka skupiny Jessieho Leache. Jessie se podílel na prvním albu kapely, které vyšlo začátkem června roku 2000 a také na druhém, pro skupinu zlomovém albu 'Alive or Just Breathing' z roku 2002, vydaného pod hlavičkou Roadrunner Records. Po svém odchodu byl nahrazen Howardem Jonesem, zpěvákem pocházejícím z Ohia, který byl členem skupiny až do konce roku 2011. Howard ze skupiny odešel z osobních důvodů a ta byla nucena místo něj hledat adekvátní náhradu.  

V exkluzivním rozhovoru pro Noisecreep, se zakládající kytarista Adam Dutkiewicz rozhovořil o tom, jak probíhalo shledání kapely s Jessie Leachem.

"Upřímně řečeno, nechtěli jsme bezhlavě skočit do něčeho nového příliš rychle. Byly jsme v situaci, kdy nebyl problém vzít si čas a odzkoušet spolupráci s co nejvíce zpěváky. Venku je mnoho talentovaných zpěváků a my nechtěli nic uspěchat. Nakonec skončilo naše dumání nad problémem a my dali šanci několika různým lidem "prozrazuje Adam Dutkiewicz co dělo mezi tím, než se navrátil Jessie a pokračuje dál.

"Po návratu Jessieho do zkušebny v nás začal převládat pocit, že to bude ono. Jessie je můj velice dobrý přítel, tím pádem odpadla trapná situace z prvního setkání, když potkáte někoho nového koho neznáte. Po Jessieho účasti na hudebním sezení, všechny ty věci (asi z minulosti) byly pryč. Věděli jsme, že Jessie je velice schopný zpěvák, což brali všichni na vědomí. Když jsme společně byli opět v jedné místnosti, každý si začal uvědomovat, jak výborná byla naše předchozí spolupráce "říká Dutkiewicz. 

Sledujte Killswitch Engage's 'Fixation on the Darkness (Live in 2010)' Video

      
Krom práce na dalším řadovém albu Killswitch Engage, bude v příštích měsících Leach a Dutkiewicz na cestách kvůli jejich společnému projektu, jménem Times of Grace. "Miluji spolupráci s tímto chlapíkem, na cestách si spolu báječně rozumíme, což je velmi důležité. Každý kdo by měl na vybranou, by raději ve skupině hrál se svým dobrým přítelem, něž s někým cizím. Chci tím říct, že s tím chlapíkem se budeme společně flákat na cestách dalšího půl roku, musíme si to parádně užít [smích]."

Noisecreep se také zeptalo Dutkiewicze na to, kdy se poprvé potkal s Leechem: " On byl vlastně poslední člověk, který se přidal ke kapele při jejím založení. Můj bratr měl Label a ten produkoval jednu z bývalých Jessieho kapel [Nothing Stays Gold], takže tehdy to bylo poprvé, co jsem ho slyšel zpívat. Věděli jsme, že je dokonalý, přesně se hodil pro to, co jsme chtěli dělat s Killswitch.

Ačkoli se Leach několikrát objevil s kapelou na jevišti během posledních deseti letech, skupinu opustil již v roce 2002, krátce po vydání jejich průlomového alba 'Alive or Just Breathing', album následně po vydání rázem začalo získávat na oblibě. "Jessie v tomto bodě své kariéry pocítil mnoho zklamání. Neuměl pečovat o svůj hlas a ten mu vypověděl službu v podstatě každých pár vystoupení. Museli jsme kvůli tomu zrušit řadu koncertů. V té době byl Jessie také čerstvě ženatý a neměl vůbec představu, jak těžké je udržovat svůj partnerský vztah, když jeden z partnerů je věčně na cestách. Bylo toho na něj prostě moc. Všechny tyto problémy se nahromadili ve špatný čas."

"V dnešní době se již naučil jak o sebe během turné pečovat. V jeho manželství se mu daří skvěle, oba totiž pochopili, jak to má fungovat, když jeden z nich je neustále na cestách. Jessie je dnes v mnohém lepší situaci, to je jisté."

Způsob jakým dali Killswitch Enagage světu vědět, že Leach je zpátky v kapele, byl brilantní. Jediné co udělali, bylo to, že vytvořili společnou fotografii na které je Leech v popředí a tu umístili bez dalšího vysvětlení na své oficiální webové stránky. "Ta fotografie byla skutečně pořízena na mém dvorku. Jo, bydlím v lese. Jsem kluk z vesnice [smích]. Ta fotografie zachytila čím opravdu jsme. Bezproblémovou a uvolněnou kapelou. Skutečně se rádi společně jen tak potloukáme. Jsme jako lidi, kteří pokřikují u televize během sportovních událostí." (Společnou fotografii o které je v článku řeč, naleznete na jeho začátku) 


Kalendář připravovaného turné Killswitch Engage:

4/22 Worcester, MA @ Palladium (New England Metal a Hardcore Festival)
01/06-03/06 Rock am Ring / Rock im Park
6/8 Nickelsdorf, Rakousko Pannonia Fields II @ (Nova Rock)
6/15 Kodaň, Dánsko (Copenhell)
6/16 Göteborg, Švédsko (Metaltown)
6/22 Milan, Itálie @ Arena Fiera Milano (Gods Of Metal)
6/24 Dessel, Belgie @ Festival Park 'Stenehel "(Grasspop)

Žádné komentáře:

Okomentovat