Blogger Widgets

čtvrtek 29. března 2012

Frontman SOUNDGARDEN o rockové scéně



V novém rozhovoru pro The Pulse Of Radio, frontman kapely SOUNDGARDEN, Chris Cornell tvrdí, že rocková scéna "definitivně ztratila své místo uprostřed hudebního vesmíru." Na otázku o dnešní situaci rocku pak Cornell odpovídá: "Když jsem vyrůstal v pozdějších 70. letech, každý se mohl ztotožňovat s pěti nebo deseti skupinami, které tvořili tento střed. I když jsi upřednostňoval některé - řekněme THE CLASH nad VAN HALEN - stále jsi věděl, kde je tento střed. Dnes děcka zapnou rádio a slyší Eminema nebo Kanye, což je dost drží zkrátka."

Cornell také mluvil o tom, co si myslí o tvrzení, že moderní technologie mají podíl na úpadku rocku. "Dělají hudbu na iPhonu. Všechno je zničeno. Důvod, proč neexistuje moderní Shakespeare, je ten, že on nedělal nic jiného než, že seděl v místnosti se svíčkou a přemýšlel."

Také se dotkl tématu jeho závislosti na drogách v minulosti: "Když se sjedeš poprvé, nemusíš si uvědomit, že se ti to stane osudným. Ten okamžik není tak dramatický. A pak už to bylo... - Už to nechci znovu podstoupit."

Zpěvák přiznal, že neví, proč jeho generaci muzikantů zasáhly drogy víc než generaci předchozí a vysvětluje slovy: "Tyto kapely měli nějakou schopnost být celou dobu v prdeli a stále fungovat. Mohli hrát neuvěřitelná sóla přesto, že se sotva udrželi na nohou. Osmdesátky to zabili - všichni jeli na koksu."

První nová skladba SOUNDGARDEN, s názvem Live To Rise, se objeví téměř po 16 letech. Bude součástí alba Avengers Assemble, což bude doprovodná deska filmu The Avengers. Píseň se objeví po boku dalších skladeb z pera SHINEDOWN či FIVE FINGER DEATH PUNCH a dalších. Placka vyjde 1. května, tři dny před premiérou filmu 4. května.

Skladba je tak první novou nahrávkou od roku 1996, kdy vyšlo poslední album s novým materiálem, nazvané Down On The Upside. 

Žádné komentáře:

Okomentovat