Blogger Widgets

pondělí 4. února 2013

Začal soud s Randy Blythem


4. únor je den, na který čekalo spousta lidí. Tv Hovna a Blesk z bulvárních důvodů, aby mohli dokázat, že metalisti jsou banda hovad. Členové Danielovi rodiny procházejí po dvou letech dalším peklem a konečně se dozví na čí straně je pravda. Fanoušci napříč zeměkoulí jsou rozděleni na dva tábory, někteří stojí na Randyho straně, jiní by ho taktéž rádi viděli za katrem. Jak jsem naznačil výše, tak Blesk a další "vyhlášená a věrohodná" česká média nepovažuji za adekvátní zdroj informací, proto jsem si vypůjčil následující článek z Blabbermouth.com - no možná i ten Blesk trochu posloužil.

Po 3. prosinci 2012, kdy bylo Randymu oznámeno obvinění z ublížení na zdraví s následkem smrti, měl soud tři měsíce na stanovení data konání hlavního líčení.

Jak nejen z blogu HMH víte, tak zpěvák LAMB OF GOD je obviněn ze smrti Daniela Noska, který zemřel po historicky prvním koncertu této kapely v roce 2010. Daniel zemřel měsíc po konání show a údajně jeho úmrtí bylo způsobeno zraněními, která během akce utrpěl, když byl shozen z pódia. Blythova situace stmelila heavy rockovou komunitu, jejíž umělci napříč různými subžánry vyjádřili muzikantovi podporu.

K soudu se Randy Blythe dostavil patnáct minut před zahájením a Blesk.cz jeho vzezření popsal takto: "Je k nepoznání. Ulíznuté krátké vlasy, pokorný výraz. Před zahájením soudu nechtěl mluvit s novináři. Setrval v hovoru pouze se svými obhájci." Ono, co jiného od bulváru čekat a bavit se s nimi? Pche.

Na svém instagramu k přidané fotce Randy napsal následující: "Tak to začíná.Jsem klidný a připravený.Díky všem, že na mě myslíte a modlíte se za mě."

Před soudem Randy pronášel takováto prohlášení: "Držím slovo. Řekl jsem, že k soudu dnes dorazím a to jsem také udělal. Nechci se vyhýbat odpovědnosti. Nejsem člověk, který utíká od problémů. Ale taky nechci být potrestán za něco, co jsem neudělal."

Poté se vyjádřil k tomu, že obvykle na jejich vystoupeních mají fanoušci zakázáno na stage vstupovat, v některých případech dokonce jen dotek je zakázán.V případě pražského koncertu bylo vše jinak. Následně taktéž vyjádřil lítost nad zemřelým fanouškem, jehož "smrt mi láme srdce".



K samotné osobě Daniela pak zpěvák řekl, že "jsem ho nikdy neviděl ani jsem se s ním nikdy nesetkal." Na záznamech, které obletěly celý svět a na kterých ochranka i Randy pomáhají fanouškovi zpátky do publika, měl být nikdo jiný než Daniel Nosek. Navíc tragicky pochybila ochranka a celé zabezpečení klubu Abaton, protože oni se měli starat o to, aby se nikdo na pódium nedostal. Budiž. Pokud si vzpomínáte, tak obviněný frontman už na začátku kauzy tvrdil, že na vystoupení nepoužívá brýle, bez nichž vidí pouze siluety. Znalecký posudek toto potvrdil a Randyho zrak označil za velmi špatný.

Danielova rodina žádá odškodné ve výši 10 milionů korun (o tom si myslete každý co chcete). K tomu se hudebník vyjádřil následovně: "Nejsem bohatý, pokud bych musel něco zaplatit, musel bych na to vydělat". Kauce, díky které mohl opustit v létě vazbu, ho stála 4 miliony, což je dle jeho slov roční příjem. Zaplatil ji dvakrát. Pokud se někdo z vás podivuje nad tím, že člen světoznámé kapely nemá 10 milionů na odškodnění trpící rodiny, mám pro vás otázku. Pokud ročně vyděláte 4 miliony, máte dům, za nějž platíte hypotéku a samozřejmě další výdaje s tím spojené, máte auto a jste členem světoznámé kapely, s kterou musíte objet celý svět, zaplatit manažery, studio a opakovaně investovat do instrumentů atd., kolik vám z ročního příjmu zbude? Není snad nutné dodávat, že na samotných albech tolik nevydělá, ale že největším příjmem je originální merch.

Jonathan Crane, pražský reportér řekl WTVR-TV, prohlásil, že se právní expert domnívá, že obranný tým Randyho Blythe by měl mít v záloze jeden poměrně dost silný argument: "I kdyby byl Randy zodpovědný za údajné napadení, kdo může říct, že byl Daniel omylem kopnut nebo pošlapán nebo ponechán bez pomoci ostatních fanoušků pod pódiem?"

Zpěváka k soudu doprovodili také bubeník Chris Adler a manažer kapely, Larry Mazer. Oba vypověděli, že Randy je klidný a inteligentní člověk, který se mimo pódium nikdy neprojevuje agresivně. Možná s výjimkou tohoto:


Tento týden bude v tomto směru dost náročný a možná mě budete chtít zabít, že se budu snažit o této kauze zase více informovat. Ale snad tomu bude naopak.

Žádné komentáře:

Okomentovat