Blogger Widgets

pondělí 4. února 2013

Nová figurka Paula Graye


Zanedlouho to budou přesně tři roky, kdy svět opustil Paul Gray, jeden z veledůležitých, ale přesto méně viditelných, článků mašinérie SLIPKNOT. Kapela si prošla a prochází stále soukromým peklem, fanoušci touží po návratu a z "cukání" členů kapely jsou tu otráveni, tu unaveni, tu s nimi soucítí. Sochu Paul sice nemá, nicméně tato zpráva jistě stojí za zmínku.

Neoficiální fanouškovský web OpiumOfThePeople.net před nedávnou dobou zadal Sebovi z S7Figures, aby  vytvořil kompletně "novou a vylepšenou" figurku tohoto muzikanta. Níže se můžete podívat na videoklip s touto figurkou a na zmíněných stránkách jsou i fotografie.


Na stránkách se můžete dočíst: "Tato ručně dělaná figurka #2 Paula Graye ´All Hope Is Gone´ je prostě úžasný kousek umění! Je 10 palců vysoká (26 cm), vyrobená z různých materiálů včetně modelářského tmelu a pryskyřice. Baskytara je vyrobena z pravého dřeva a obsahuje skutečné struny. Figurka je založena na nechvalně proslulém focení v oranžovo červené kombinéze z roku 2008. Detail je zatraceně dobrý! Nejlepší věc je, že ve skutečnosti vypadá mnohem, mnohem lépe. Chci říct, že je to prostě úplně šílené! Ale video a fotky jsou i tak drsné."

"Nebyl jsem si jistý, jak bude figurka Paula Graye vypadat v oranžové kombinéze, protože konec konců, SLIPKNOT v nich nikdy během ´All Hope Is Gone´ turné nevystupovali, ale člověče, když jsem to poprvé viděl, věděl jsem, že to je do prdele ono." 

Malá rekapitulace: Paul byl ve věku 38 let nalezen mrtvý ve svém hotelovém pokoji mimo Des Moines. Jeho smrt byla způsobena náhodným předávkováním morfinem a fentanylem, ale pitva také ukázala, že Gray trpěl taktéž skrytým (ale významným) srdečním onemocněním.

Po dlouhém mlčení a vyrovnávání se se ztrátou SLIPKNOT v roce 2011 odjeli vzpomínkové turné, kde Paulovo místo u baskytary zastal bývalý člen Donnie Steele. Taktéž před nedávnou dobou proběhla éterem informace, že v roce 2014 by se kapela měla usídlit opět ve studiu, kde by měla nahrát další desku. Už ale bez účasti Paula Graye. Ale i tak bude mít na budoucí nahrávce své místo. Jednak se bez pochyb promítne do tvorby ostatních členů a hlavně, Paul po sobě zanechal několik nápadů, které dosud nebyly využity.

Jelikož se jedná o neoficiální figurku a navíc ručně dělanou, těžko soudit zda se jí dostane nějaké sériové výroby. A co víc, pokud ano, zda se dostane vůbec do naší republiky. Nicméně je to rozhodně další skvělý hold vynikajícímu muzikantovi.


Žádné komentáře:

Okomentovat