Blogger Widgets

úterý 29. ledna 2013

Century Media uzavřelo dohodu s Earache Records


Roadrunner Records loni zazvonil umíráček, ale label Century Media jako by se od té chvíle snažil ovládnout svět. Ještě ke konci roku do své stáje přibral několik nových koní a nyní uzavřel dohodu s americkým labelem Earache Records. A o co se vlastně konkrétně jedná?

Tato dohoda vydláždila cestu budoucím speciálním vydáním klasických nahrávek Earache, které vyjdou ve sběratelských LP a CD boxech. Fanoušci mohou díky specialistům z týmu Century Media očekávat tyto sběratelské skvosty již velmi brzy. Problém je však jiný...jedná se o americký trh. Čili zdařilá expanze Century Media Records, která je tak trochu mimo dosah Evropanů. Nebude se jednat jen o staré nahrávky v reedici, ale i desky budoucí, které již ponesou dvě nálepky.

Al Dawson, americký šéf Earache, k věci říká: "Jsem v sedmém nebi z nové dohody s Century Media. Oba zakladatelé Earache, Digby Pearson a já, známe majitele Century, Olivera a Roberta, přes dvacet let a neznám lepší tým lidí, s kterým se pohnout dál.

Earache vždycky byl progresivně myslící label. Byli jsme jednou z prvních nezávislých značek, měli vlastní webové stránky už na začátku 90. let a byli jsme jedním z prvních labelů, který začal pracovat s iTunes a podnikal se Spotify už od jejího spuštění v Evropě."

Don Robertson, ředitel Century Media pro Severní Ameriku, uvádí: "Je to vzrušující doba ve světě metalu a já nadšeně vítám Earache na palubě Century Media v době našeho růstu. Být schopen ponořit se do seznamu tolika nahrávek, na kterých spousta z nás vyrostla, a mít možnost je znovu vydat v limitovaných edicích přinese spoustu zábavy a máme velkou radost, že můžeme spolupracovat a vytvořit budoucí nahrávky umělců jako RIVAL SONS, OCEANO a THE BROWNING."

Nejsem si jistý, kam až Century Media poroste, ale jejich seznam umělců má 50 položek v zámoří a stejný počet v mateřské Evropě. A nyní nás v budoucnu bude čekat výsledek americké spolupráce tandemu Century Media a Earache Records. A upřímně, nevěřím, že by to mohlo dopadnout špatně. 

Žádné komentáře:

Okomentovat