Blogger Widgets

úterý 11. prosince 2012

ROZHOVOR: Slice of Bread


Po zrecenzovaní ich albumu sa dostalo času a miesta aj na kratší rozhovor. Pýtal som sa na otázky ohľadom ich EP, minulosti, budúcnosti, jednoducho z každého rožka troška. Prečítať si o tom môžete v článku...

Takže, Váš album "Vitajte v našich mysliach" je vonku. Ako sa k nemu fanúšikovia môžu dostať?

Fanúšikovia sa k nášmu EP môžu dostať jednoducho, cez stránky bandzone a facebook. Poprípade si môžu naladiť internetové rádio HARDLAND, kde sme nasadení do vysielania. Rozhodli sme sa, že EP dáme na stiahnutie 24.12.2012, bude obsahovať všetky piesne, booklety, texty a pár fotiek.

Ako dlho ste dávali dokopy materiál, kým ste vstúpili do nahrávacieho štúdia? Sú všetky piesne približne rovnako staré alebo sú niektoré zo starších období a iné sú novšie?

Piesne sme už mali nejakú tú dobu. Ešte sme ich upravovali do finálnej podoby. A skladba „Nočná mora“ je remake, pretože ona už raz bola nahraná v rámci nášho prvého dema v roku 2008, ale boli to len amatérske nahrávky.

Ako prebiehala práca v štúdiu? Koľko trvalo nahrávanie, mix a mastering? Ako ste s výsledkom spokojný? A kto Vám vlastne robil obal?

Práca v štúdiu prebiehala v poriadku, boli sme spokojní s podmienkami. Avšak môžeme prezradiť jednu perličku, že piesne už raz boli nahrané, ale sme rozhodli, že to nahráme odznova kvôli nášmu perfekcionizmu, čo sa aj vyplatilo.  Rozhodli sme sa, že to budeme robiť kľudne a pomaly. Nahrávanie trvalo približne osem víkendov a mix s masteringom ďalšie dva víkendy. S výsledkom sme spokojní a myslím, že sme z nás a zo štúdia vyťažili maximum, čo cítiť aj na výslednom zvuku. Obal sme si robili sami, nápad dostali Robi (bicie) s Jobzom (gitara) a ujalo sa to. Bohužiaľ si všetko robíme sami, zisťujeme, že je to nad naše sily, preto momentálne hľadáme osobu/managera, ktorý by nám podal pomocnú ruku, pomohol nám s koncertmi a s propagáciou.

Viem, že sa snažíte ísť svojou vlastnou cestou, byť svojský, a že každý z členov do skupiny priniesol niečo zo seba. Zaujímalo by ma, akými bandami ste boli ovplyvnení, poprípade Vaše osobné vzory.

Ako si spomenul v otázke, každý dal niečo zo seba, každý máme rôznych idolov ale snažíme sa ísť vlastnou cestou. Konkretizovať je to ťažké, každý máme v prehrávači inú hudbu a to by bolo asi na dve strany (smiech).

Čo skupina robí teraz od októbra, odkedy ste vydali Vaše album?

Skupina tvrdo pracuje na nových piesňach vo vyhrievanej skúšobni (smiech). Máme materiál na pol albumu a pracujeme na nových veciach.  Avšak budúci rok by sme radi dali turné po Slovensku a Čechách a momentálne zháňame vhodnú kapelu, ktorá by šla s nami.

Máte vôbec čas na odpočívanie a prípravu na príchod Vianoc a Nového roka?

Odpočívame tým, že skúšame (smiech). Samozrejme pripravujeme sa na sviatky a touto cestou by sme chceli zaželať tebe, tvojim čitateľom a našim fanúšikom Šťastné a veselé prežitie Vianočných sviatkov a všetko dobré do nového roka.

Vekový priemer skupiny je dosť nízky, ako dlho sa venujete hudbe profesionálnejšie?

Vekový rozdiel sa hýbe od 20 do 23 rokov. Každý z nás hrá na svojom nástroji približne 5-6 rokov. Profesionálnejšie sa tomu venujeme odkedy sme sa našli, zainvestovali do aparatúry a začali spolu hrávať v tomto zložení. Avšak stále sme amatérska kapela, ktorá by rada prerazila...

Kto z Vás je frontmanom kapely, kto je v kapele najdlhšie a ktorý člen je naopak v skupine najkratší čas?

V kapele sú najdlhšie Robi (bicie), Jobzo (gitara), ktorí aj zakladali kapelu. Dalo by sa povedať, že oni sú frontmeni, pretože riešia najviac záležitostí okolo kapely. Po rôznych obmenách sa k nim pridal Peter (spev),  po dlhšom čase po ňom prišiel Laco (gitara), ďalej Roman (klávesové nástroje) a teda najmladším členom je Fredy (basgitara).

Z EP-čka sa mi asi najväčšmi páčila štvrtá pieseň, kto ju napísal? Ako vlastne prebieha písanie skladieb u Vás v kapele? Sadnete si dokopy a každý nadhodí svoj nápad alebo máte jedného skľadateľa, ktorý väčšinu práce urobí sám?

Tú bridžovú pasáž a námet na text piesne napísal náš dobrý kamarát Martin Drugda a text dorobil Robi, bicmen. Skladateľa ako takého nemáme, keď má jeden z nás myšlienku, dá to na papier a buď s tým pracujeme alebo nie.

Určite ste už premýšľali nad tým, čo budete robiť ďalší rok. Aké sú teda Vaše plány na nadchádzajúce mesiace? Viem, že teraz je priskoro hovoriť o ďalšom albume, ale plánujete Váš ďalší počin vydať ako LP s piesňami z tohto EP alebo to bude úplne samostaný materiál?

Ako bolo už spomenuté, plánujeme veľa koncertovať a až sa podarí, natočíme aj nejaký ten klip, takže fanúšikovia sa majú na čo tešiť. Plánujeme nahrať plnohodnotné LP a to, či tieto skladby budú na tomto LP ako bonus, sa ešte rozhodneme. 

V mene celého nášho webu Vám ďakujem za spoluprácu a teším sa na nadchádzajúcu. Prajem Vám, všetkým chalanom, šťastie vo Vašich osobných životoch a úspech v tom profesionálnom. Ak je ešte niečo, čo by ste radi oznámili naším čitateľom, máte priestor.

Ďakujeme veľmi pekne, aj my prajeme tebe, kolektívu web stránky, tvojim čitateľom, fanúšikom všetko dobré v osobnom aj pracovnom živote, príjemné sviatky a ďakujeme za spoluprácu a propagáciu kapely.

To je všetko milí čitatelia, ak by ste cítili potrebu vedieť odpoveď na nejakú otázku, na ktorú môže odpovedať iba kapela, skúste sa spýtať priamo tu v komentároch alebo na ich bandzone profile. Spomínanú recenziu na ich debutové EP-čko, môžete nájsť na našom webe. Stačí kliknúť na tento odkaz.

Žádné komentáře:

Okomentovat