Blogger Widgets

úterý 4. prosince 2012

Manažer LAMB OF GOD se vyjádřil k obvinění zpěváka


V pátek 30. listopadu se stalo to, co všichni předpokládali. Státní žalobce postoupil obvinění Randyho Blytha ze zabití pražskému městskému soudu. Ten má nyní tři měsíce na určení data hlavního soudního líčení. Jak to tak bývá, většina fanoušků kapely i jejího okolí z nového dění radost nemá, kdežto "inteligentní" komentátoři na Novinky.cz by poslali do vězení každého na potkání. Ale emoce tentokrát raději nechám stranou a rovnou vám předložím překlad vyjádření, které vydal manažer kapely Larry Mazer bezprostředně po tom, co obdržel zprávu o obvinění. Prohlášení vyšlo včera večer našeho času:

"Po tříměsíčním vyšetřování se státní žalobce v České republice rozhodl pokročit s žalobou Randyho Blytha na základě obvinění z úmyslného zabití. Je samozřejmé, že máme v úmyslu intenzivně bojovat proti těmto obviněním, stejně jako cítíme, že Randy neměl v úmyslu způsobit jakoukoli újmu na zdraví mladému fanouškovi, který zemřel na následky zranění utrpěných během koncertu. Jak sám dříve řekl, Randy chce odjet do Prahy, aby se před soudem mohl bránit osobně.

I když je tragédie, že fanoušek LAMB OF GOD po koncertě kapely zemřel, v žádném případě necítím, že by se Randy dopustil něčeho, co by vedlo ke zranění mladého muže a jeho následné smrti. Cena vstupenky na show neopravňuje členy publika k přístupu ke kapele na stagi. Od vraždy Dimebaga Darella Abotta se museli umělci všech žánrů stát více ostražití během vystoupení vůči nebezpečí, které představují fanoušci snažící se stát se součástí show. Věříme, že se Randy toho dne choval profesionálně k četnému množství fanoušků řítících se na pódium, řada z nich byla natočena na videa, která byla uveřejněna na internetu. Máme svědectví od provozovatele místa konání, kterým uznává laxní přístup ochranky a nevhodné barikády použité toho večera. Několik svědectví od lidí z publika jsou také rozporuplná pokud jde o chování několika fanoušků snažících se dostat na stage. 

V tomto okamžiku jediné, co může kapela, já a naši právníci dělat, je obhajovat se a pokusit se přesvědčit porotu, která bude případ projednávat, že Randy je nevinný ve všech obviněních a že jeho jméno a pověst musí být očištěna a že mu bude povoleno navždy pokračovat v životě i kariéře s vědomím, že po koncertě LAMB OF GOD zemřel fanoušek."

Žádné komentáře:

Okomentovat