Blogger Widgets

čtvrtek 13. prosince 2012

3x3 balady dle autorů blogu


V tomto článku naleznete osobní tipy pomalejších písní, které nějakým způsobem zaujaly autory blogu. Každý z nás uvedl tři písně. V komentářích se nebojte podělit o vaše oblíbené balady a vyjádřit čí "trojka" vás nejvíce potěšila. 


Jessiho tipy


Bury Tomorrow - A Curse
Dle mého nejlepší balada, kterou jsem měl možnost letos slyšet a to především díky kytarám, jež mám hodně v oblibě. Song mají na svědomí britští metalcoristi Bury Tomorrow a naleznete ho na druhé desce kapely The Union of Crowns. Ta vyšla v polovině června tohoto roku (recenze ZDE)A Curse v sobě zahrnuje výlučně čistý vokál a společně s jednoduchým kytarovým riffem buduje jeden z vrcholů alba, který je ještě podtržen brilantním kytarovým sólem. 




Evile - In Memoriam
Můj druhý tip směřuje opět do Británie. Právě z této země pocházejí thrasheři Evile. Ti nám servírují baladu, která svými hudebními postupy dosti připomíná Metallicu. In Memoriam, jak název napovídá, je píseň věru silná, jelikož je inspirována úmrtím bývalého baskytaristy Mika Alexandera, jenž skonal roku 2009 na plícní embolii, a to během turné ve Švédsku. Song pochází z loňské desky Five Serpent's Teeth.




Tenacious D - 39
Největší kapela světa, právě tak se dají s nadsázkou označit Tenacious D.  Jejími členy jsou Jack Black a Kyle Gass, duo mistrů komediální rockové hudby. Pánové nám pro letošní rok přichystali zbrusu nové album Rize Of The Fenix (recenze ZDE)Z něj pochází také můj poslední tip, song jménem 39. Samozřejmě jde o trochu oplzlý song, ale to se od těchto pánů dá plně očekávat :)





Kozlovy tipy


Dry Kill Logic - Kingdom Of Blind
Tato kapela patří mezi první metalové smečky, a zvlášť core skupiny, které se k mému uchu dostali. Proto je víc než jasné, že je to srdcová záležitost. Zvlášť, když jsou v jejich repertoáru tak silné kousky, jako je právě tato píseň. Jen velká škoda, že kapela (pokud mne informace neklamou) již pár let neexistuje. Nic na plat, díky za jejich dědictví.




In Flames - Come Clarity
Švédové IN FLAMES, ty ani není nutno představovat. Jedni ze zakladatelů švédského melodeathu, známý hlavně díky svým virtuózním kytarám a hlasového projevu sympaťáka Anderse Fridéna. Come Clarity ze stejnojmenného alba je i přes svůj hodně jednoduchý text velice chytlavou věcí, která mě vždy zasáhne na tom správném místě.




Danny Worsnop - Savior
Neřízená střela, nebo-li zpěvák ASKING ALEXANDRIA, vydal sólo píseň, ve které nejen že pěvecky exceluje, ale text dodává již tak hluboké písni punc osobních zkušeností





MUDr. Nudlovy tipy


Symfonia - Don't Let Me Go
Čo sa týka mňa, nikdy som obvzlášť nemusel Andre-ho Matosa, ale táto balada patrí medzi moje obľúbené. Pochádza z albumu In Paradisum z roku 2011 nahraného skupinou Symfonia. Skladba je desiatou v poradí, ak by to niekoho trápilo. Pieseň má veľmi jednoduchú kostru skladajúcu sa z jemnej melódie hranej na akustickej gitare, ktorú stupňuje len hlas Andre-ho a občas v pozadí sekunduje aj sada "futuristických" elektronických bicích. Skvelá oddychovka, žiadny krik, taký uhladený popík...




DragonForce - Trail Of Broken Hearts
Dúfam, že ste po prvej piesni nezaspali. A ak predsa, táto pieseň by Vás zaručene mala prebrať. Srší z nej energia. Dragonforce poznajú asi všetci. Túto pieseň spolu s ďalšími môžme nájsť na albume Inhuman Rampage vydanom v roku 2006. Dragonforce veľa takýchto piesní nemal a stále nemá, takže je to v podstate skvost medzi sonicky rýchlym preefektovaným "odpadom" ich tvorby. Klávesy hrajú, gitary revú, spev je nakompresovaný ako sviňa. Veď posúďte sami, čo môže ešte chytľavému songu chýbať.




Theocracy - Bethlehem
Veľmi pekná pieseň. Matt Smith rozbiehal túto kapelu úplne sám, keď na prvom albume nahral všetky nástroje sám a pomocou automatu urobil bicie. Táto pieseň je však z druhého albumu v poradí, kde už mal okolo seba kapelu a ujal sa úlohy speváka. Album sa volá Mirror of Souls a je z roku 2008. Konkrétne táto pieseň je na doske štvrtá v poradí. Začína sa pekne pozvoľna s akustickou gitarou, no verte tomu, že sa rozbehne...

Žádné komentáře:

Okomentovat