Blogger Widgets

neděle 30. září 2012

MUTINY WITHIN vydají druhou desku


Necelý rok a půl po zprávě, že kapela skončí, přichází MUTINY WITHIN s oznámením o plánech na dokončení jejich druhotiny, jejíž demo nahrávání bylo stanoveno na počátek 2011.

Teaser k chystanému CD Synchronicity můžete shlédnout na konci příspěvku.


V nedávném rozhovoru pro AFGM zpěvák MUTINY WITHIN, Chris Clancy, uvedl k nadcházejícímu albu: "Je to v podstatě stará sestava, ale bez Drewa (Stavoli, klávesy). Děláme to jen v našem volném čase. Pošlou mi své části a já to dám dohromady v Pro Tools. Teď mám jen několik tracků, které nazpívám, Brandon (Jacobs, kytara) má nachystáno několik sól, a pak budeme mít hotovo."

Dodal: "Nejsme si ještě stoprocentně jisti s tracklistem. Je tu song, ke kterému mám vážně problémy napsat vokály, takže bychom ztratit krok. Ačkoli by tam mohlo být tak 11-12 písní. Chceme to dostat ven ještě před koncem tohoto roku."

Na otázku, zda MUTINY WITHIN plánují nějaké turné na podporu nové fošny, Clancy - který je Brit - řekl: "Bylo by vážně skvělé vyjet na turné, ale teď je to prostě nemožné. Je to hlavně o problémech s přistěhovalectvím. Stálo by mě 5000 dolarů jen vízum, abych mohl cestovat. Stejné je to s Danem (Daniel bage, kytara). Kromě toho jsme museli prodat naši dodávku, abychom pokryli dluhy, a navíc má teď každý z nás práci nebo studuje na univerzitě. A dostat se k dobrému turné bez podpory labelu je taky téměř nemožné. Bez podpory turné bychom se nikdy nedostali za New Jersey. Přesně tak jsme ztratili mnohé šňůry z důvodu nedostatku pohonných hmot a malého prodeje zboží."

Stejnojmenný debut MUTINY WITHIN vyšel 23. února 2010 u Roadrunner Records. Produkoval ho Jason Bieler (SKINDRED, NONPOINT) a mixovala dvojice Jeff Rose+Martin "Ginge" Ford. Pokud progressive metalcorovou partu MUTINY WITHIN neznáte, pusťte si videoklip níže. Rozhodně stojí za poslech.


Žádné komentáře:

Okomentovat