Blogger Widgets

středa 25. července 2012

LORDI opouští klávesistka AWA


Awa (Leena Piesa), dlouholetá členka a klávesistka finských Lordi oznámila své rozhodnutí opustit skupinu. Naposledy vystoupí společně s kapelou 11. srpna na Simerock Open Air, který se koná ve finském Rovaniemi a kde Lordi oslaví své desetileté výročí.

Awa se připojila k Lordi v roce 2005 a podílela se na průlomovém albu Arockalypse, které vyšlo v roce následujícím. Celkem se Awa podílela na třech studiových albech. Její náhrada již byla nalezena a on nebo ona, nastoupí ke kapele na podzim, kdy započne ve studiu nahrávání nové desky, která by předběžně měla vyjít začátkem příštího roku. Charaktery a jména nových postav, klávesisty a bubeníka, budou představeny společně s uvedením nových masek a oblečení pro celou kapelu, a to ještě před vydáním nové desky. 

Awa o svém rozhodnutí odejít: "Hrát v kapele byl neuvěřitelná zážitek a jednoznačně jedno z nejlepších období v mém životě. Kapela byla a vždy bude má druhá rodina a určitě jim a našim fanouškům budu v budoucnu velmi scházet. Nicméně, bylo pro mne bylo velmi fyzicky a emočně náročné, být součástí skupiny po dobu sedmi let. V kapele musíte fungovat na sto procent. Nejste-li schopni vykonávat svou práci, musíte odejít a dát prostor něčemu novému. Chci zdůraznit, že nehodlám muziku pověsit na hřebík, jelikož hudba je nejdůležitější věcí v mém životě. Momentálně si dám tvůrčí pauzu, ale již se ve mně klube několik nových myšlenek. Pokud vše dobře půjde, za nějaký čas o nich uslyšíte. Věřím tomu, že mne nějaký ten den, ještě za klávesami uvidíte."

Frontman Mr. Lordi uvedl: "Celou tuto záležitost jsme v zákulisí řešili nějakou dobu, ale nikdo netušil, že tento rok bude pro Lordi ve znamení tolika změn. Samozřejmě, každý věří a přeje si, aby aktuální obsazení bylo finální, ale toto není otázkou víry. Situace se mění, některé věci se staly a plány se obnovují. Všichni ve skupině jsme chtěli, aby s námi pokračovala, ale plně rozumíme jejímu rozhodnutí a respektujeme ho. Víme, že to pro ní nebyla lehká volba a trvalo dlouho, než k ní dospěla. Již dříve jsme souhlasili s tím, že se nebude účastnit sezení ohledně připravovaného alba. V opačném případě by s námi musela vydržet ještě pár let. Přirozeně by to nebylo upřímné vůči ní, kapele ani fanouškům."

Lordi nastoupí do WireWorld Studio v Nashville (Tennessee) v září a pod taktovkou věhlasného producenta Michaela Wagenera (METALLICA, OZZY OSBOURNE, SKID ROW, DOKKEN, RAVEN, MEGADETH) začnou nahrávat novou desku.

2 komentáře: